EPIC RIDES

01.04.2022

EPIC RIDES FAQ

Što je Epic Rides?

Epic Rides Croatia serija je organiziranih biciklističkih događanja na biciklistički najatraktivnijim lokacijama i destinacijama u Hrvatskoj.

Kome je namijenjen Epic Rides?

Svima onima koji doživljavaju vožnju biciklom kao rekreaciju i željeli bi voziti bicikl na najboljim lokacijama u Hrvatskoj.

Kakva je ruta (staza) na Epic Ridesu?

Ruta je ključni i najbitniji element ovih događanja. Projektiranje rute traje nekoliko tjedana dok nađemo i sklopimo najbolje što destinacija može ponuditi. Pri tome se držimo nekoliko pravila o tehničkoj i fizičkoj zahtjevnosti te visokih sigurnosnih standarda. Ruta kombinira sporedne ceste s malo prometa, makadame i šumske puteve te široke zemljane puteve. Na ruti nema tehnički zahtjevnih dijelova, a ako se ne mogu izbjeći onda su kratki, označeni i lako se mogu prehodati.

Koliko je ruta teška?

Ovisno o destinaciji, staze su projektirane da se mogu izvoziti unutar 4 sata. Boljim biciklistima trebat će manje od 2 sata. Dužina i visinska razlika ovisi o konfiguraciji terena na samoj destinaciji.
Ruta je projektirana “na bateriju” za moderne e-bikeove.

Kakav bicikl mi treba za Epic Rides?

Dovoljan je MTB hardtail, trekking ili gravel bicikl.
E-bike je idealan izbor za sve one koji možda kondicijski nisu u najboljoj formi.

Mogu li iznajmiti e-bicikl za Epic Rides?

Na svakom Epic Rides eventu osigurat ćemo najam e-bicikla, no količine su ograničene pa se prijavite na vrijeme.

Je li Epic Rides utrka?

Epic Rides nije utrka premda će svi sudionici imati startni broj. Ono što će “podsjećati” na utrku osim toga je zajednički start svih sudionika, feed zona na ruti te vrhunska organizacija. No, sam smisao nije utrkivanje već organizirana zajednička vožnja uz vrhunski support organizatora. I pivo u cilju.

Kako ću se navigirati po stazi?

Staza će na dan Epic Rides eventa biti označena zastavicama i smjerokazima. Pored toga, svi sudionici dobit će GPX file na svoj e-mail nekoliko dana prije vožnje kako bi se mogli navigirati putem pametnih telefona, GPS uređaja ili sata.
Na svakom događanju bit će i nekoliko vodiča koji će voziti zajedno s grupom.

Što dobijem za kupnju startnine?

Vrhunski projektiranu i označenu stazu, sve informacije o stazi i događanju na e-mail, zonu okrijepe na otprilike polovici staze, kavu, sendvič, vodu, pivo ili rakiju, vozilo za tehničku pomoć na stazi, vodiče, organizaciju…
Ono što stvarno dobijete je mogućnost sigurne i organizirane biciklističke vožnje na nekoj od najboljih lokacija u Hrvatskoj i iskustvo koje će vam svaki puta kad na njega pomislite izmamiti osmijeh na lice.

Što ako imam tehnički kvar i ne mogu nastaviti vožnju?

Javit ćete nam se na naš broj za tehničku pomoć i naša ekipa će vas pokupiti, otkloniti kvar ako je moguće ili prebaciti vas i vaš bicikl do cilja.

Mogu li na Epic Rides ići djeca?

To ovisi prije svega o lokaciji održavanja jer nije svaki Epic Rides isti. Ovisi i o vozaču, vremenskim prilikama, starosti djece… svakako nas kontaktirajte prije nego što odlučite povesti svoje mališane. U principu, djeca starija od 15 godina uz pratnju roditelja mogu, ali predlažemo da se i po tom pitanju savjetujete s nama.

Mogu li na Epic Rides doći sam(a)?

Naravno. Ako ćete željeti društvo za vožnju, sigurno ćete ga na Epic Ridesu i naći.

>> EPIC RIDES <<