EPIC RIDES

05.04.2022

VREMENSKI UVJETI I EPIC RIDES

Skandinavci kažu da nema lošeg vremena već samo neadekvatna oprema. U potpunosti podržavamo tu teoriju jer današnja tehnologija i ponuda obuće i odjeće omogućava vožnju u gotovo svim uvjetima. Vrlo često, pogotovo u proljeće i jesen, prognoza pokazuje promjenjivo vrijeme koje može varirati od toga da kiše nema uopće do toga da kiša pada više nego što je prognozirano. Često to i ovisi o mikrolokaciji pa tako na dijelu staze pada kiša, a na dijelu ne padne niti kap kiše.

Adekvatna odjeća i obuća, odjeća za presvući se po dolasku u cilj, skloniti se načas od nekog prolaznog pljuska često potencijalno “loš” vremenski dan pretvore u super iskustvo jer doživjeti prirodne pojave u prirodi je – prirodno.

Vjetar negdje može puhati velikom snagom i raditi probleme prilikom vožnje, a već par kilometara dalje neki prirodni zaklon kao što je brijeg ili šuma u potpunosti isti taj vjetar pretvara u ugodni povjetarac. Temperature također imaju svoju osjetilnu dimenziju i mogu se ekstremno mijenjati pogotovo ako ste na nekoj planini – od vrlo niskih temperatura u rano jutro do vrlo visokih samo par sati kasnije.

Iz dugogodišnjeg iskustva organizacije biciklističkih događanja naučili smo “čitati” prognozu vremena i sastavili svoj referentni set raznih vremenskih prognoza i podataka temeljem kojeg nastojimo predvidjeti što nas čeka na eventu koji organiziramo.

Uglavnom su te procjene točne, no iskusili smo i drugu stranu priče.

Što se događa ako planirani Epic Rides event ne posluže idealne vremenske prilike?

Prvi rok za otkazivanje ili potvrdu Epic Rides vožnje je najkasnije 36 sati prije održavanja događanja. Ako je vremenska prognoza takva da omogućava događanje već idući dan (u nedjelju) prebacit ćemo cijelu priču sa subote na nedjelju.
Ako se niti nedjelja ne čini izgledna, cijelo događanje se otkazuje i prebacit ćemo sve skupa na neki idući adekvatan termin.

Što s uplaćenim startninama?

Sve uplaćene startnine automatski se prebacuju na idući termin.
Ako vam novi termin ne odgovara, trebate samo poslati mail na office@adriabike.hr i startnina vam vrijedi idućih godinu dana za bilo koji Epic Rides (odnosno jedan od idućih 6).
Vaš mail za otkazivanje ne treba imati niti navoditi ikakav razlog. Jednostavno napišete da otkazujete i to je to. Otkazati morate najkasnije 36 sati prije početka!

VAŽNO: Epic Rides koji ste uplatili možete UVIJEK i bez navođenja razloga otkazati 36 sati prije početka i vrijede ista pravila, odnosno uplaćena startnina vrijedi za jedan od idućih 6 Epic Rides, odnosno narednih godinu dana.

Vrijeme i vremenski uvjeti nešto je na što ne možemo utjecati i sastavni su dio outdoor aktivnosti pa tako i vožnje biciklom.

>> EPIC RIDES <<