EPIC RIDES GORSKI KOTAR

22.08.2021. - 22.08.2021.

Gorski kotar

Koliko puta si želio/željela biciklom obići Istru, Zagorje, Velebit ili Gorski kotar? Voziti dolinom Gacke? Odvoziti oko Vranskog jezera ili predivnim brežuljcima Međimurja? Jesi li bio/bila na Papuku? Ispedalirao Kopački rit? Vjetar u kosi s pogledom na Korčulu i Mljet vozeći se vinogradima Dingača na Pelješcu? Lika? Dalmatinska Zagora? Ili neka od omiljenih biciklističkih ruta Zagrepčana na Sljemenu ili Samoborskom gorju? Izbor je golem jer svi znamo da je Hrvatska jedna od najljepših zemalja na svijetu. Upoznaj je s nama, upoznaj je biciklom.

Dobrodošli u EPIC RIDES Hrvatska! Dopusti da te odvedemo na najbolje staze od Mure do Visa, od Vukovara do Umaga, od Samobora do Dubrovnika…

ŠTO JE EPIC RIDES?
EPIC RIDES je serija organiziranih biciklističkih događanja kojima ćemo vas provesti najboljim lokacijama i stazama u Hrvatskoj. Krećemo ove godine i vozimo se dok god nam ne ponestane inspiracije.

KAKVA JE STAZA NA EPIC RIDES?
Mrak. Fantastična. Ujedno i ključni element EPIC RIDES događanja.
Kombinirat ćemo sporedne ceste s malo prometa, makadamske i šumske puteve. Bez tehničkih zahtjevnih dijelova i sa zanimljivom okolicom – bila to šuma, polje, selo, grad, more, jezero, planina ili vidikovac.

KOLIKO JE STAZA TEŠKA?
Ovisno o lokaciji, ali bit će projektirane da ih se može izvoziti unutar 4 sata za one sporije. Dužina i visina ovisit će o konfiguraciji terena. Neće imati tehničkih dijelova (kao što ste navikli na utrkama) i za izvoziti je bit će sasvim dovoljan Hardtail MTB ili Gravel bicikl.

ORGANIZACIJA?
Sudionici EPIC RIDES dobit će Gpx file staze, a kroz stazu ćete osim vlastite navigacije moći koristiti i biciklističkog vodiča, odnosno više njih. Tijekom cijelog događanja na stazi će biti “support vozila” koja će u svakom trenutku uskočiti u pomoć ako nekome zatreba. Negdje na polovici staze bit će organizirana feed zona. Na startu i cilju čeka vas prostor za druženje i opuštanje. Svi sudionici dobit će startni paket u koji je uključen snack obrok, bidon za piće, tablica s vašim brojem i imenom, bogata feed zona, kava, pivo, sok, rakija…

JE LI TO UTRKA?
EPIC RIDES nije utrka, premda će sudionici imati startni broj (radi sigurnosnih razloga).
Ono što će “podsjećati” na utrku osim toga je zajednički start svih sudionika, feed zona na stazi (bolje rečeno OPG zona) te visoki nivo sigurnosti i organizacije. No, sam smisao nije utrkivanje već organizirana zajednička vožnja uz vrhunski support organizatora. I pivo u cilju.

ZA KOGA JE EPIC RIDES?
Za bicikliste i one koji se tako osjećaju. I za one koji vole vožnju biciklom, ali se, iz nekog razloga, ne voze baš često. Za one za koje misliš da bi trebali probati, ali se nisu nikad usudili. Jer na EPIC RIDES ruta i vožnje su organizirane i sa “full support” s naše strane tijekom cijelog događanja.
Ma za sve ljubitelje bicikala, prirode i socijalizacije bez obzira na dob, spol, fizičku i tehničku sposobnost.

E-BIKE?
Apsolutno. E-bike toplo preporučujemo za sve one koji vole vožnju biciklom, ali nisu skloni patnji ili nemaju dovoljno kondicije.

MOGU LI IZNAJMITI BICIKLE?
Na svakom EPIC RIDES eventu moći ćete iznajmiti E-bike našeg partnera Husqvarne.

ŠTO JOŠ MORAM ZNATI?
Iako ovo nije utrka, cijela organizacija bit će na nivou na koji ste navikli od Adria Bikea. Prema vašim riječima to su: atraktivne staze, pravovremena i točna komunikacija, sigurnost i vrhunska organizacija.

KOLIKO TO KOŠTA?
Cijena za EPIC RIDES EVENTE je 150,00 kn.

TKO STOJI IZA SVEGA TOGA?
Adria Bike & Husqvarna. A tko drugi?!

 

PRIJAVITE SE NA EPIC RIDES NEWSLETTER:

Na vrhuncu ljetnih sparina, kad krcate plaže i ne izgledaju baš tako privlačno, a turisti se uglavnom kupaju u vlastitom znoju više nego u moru, mi vas vodimo u hlad.

Rimljani su ga zvali “Hortus diabolicus”.
Divlji, neotkriven, prelijepe prirode, ćudljiv sa svojim vremenskim promjenama, pun života u svojim šumama.
Vražji vrt.

Zimi surov i leden, ljeti ugodan i blag. Beskrajne šume i livade, potoci, rijeke i jezera, oaza mira i tišine na sat vremena od Zagreba i 45 minuta vožnje od prvih plaža na moru. To je Gorski kotar.

Teško da možemo zamisliti bolje mjesto za vožnju biciklom tijekom ljetnih vrućina. Šume, visoka nadmorska visina i povjetarac koji gotovo uvijek puše – jer na planini gotovo uvijek nešto puše. Ovdje nikad nije vruće, noći su ugodne i hladne, a navečer su dugi rukavi obavezni, čak i usred ljeta.

Nije bilo previše razmišljanja kamo će Epic Rides usred ljeta. U Gorski kotar.

Nedjelja, 22.08.2021.

 

 

Gdje spavati:

Gdje jesti:

Što još vidjeti u Gorskom kotaru:

 • Vražji prolaz + Zeleni Vir (17 km)
 • Omladinsko jezero – Lokve (20 km)
 • Jezero Fužine (25 km)
 • Kanjon Kamačnik – Vrbovsko (20 km)
 • Centar za Velike zvijeri Stara Sušica (5 km)
 • Planinarski izlet na Bjelolasicu 1.504 metara visine / 2 sata hoda (25 km)

Gorski kotar zaslužuje više od jedne Epic rides staze. Pitanje je bilo što bi najbolje dočaralo Gorski kotar nekome koga prvi put vodiš? Rijeke Kupa i Dobra? Ili Fužinsko i Lokvarsko jezero? Oči Vinodola?
Ostavit ćemo to za drugi (i treći) put u Gorskom kotaru.

Ovaj put vodimo vas na stazu koja gotovo polovicom svoje dužine ide iznad 1.000 metara nadmorske visine! Nema puno mjesta u Hrvatskoj koja to mogu ponuditi i ako nas vrijeme posluži, doživljaj planina je zagarantiran.

Staza kombinira makadamske šumske puteve (ovdje su makadami izrazito “fini”), te slabo prometne lijepe i zavojite asfaltirane ceste s pogledima. Dominira zeleno. Ako baš ne galamite po šumi srest ćete jelene, srne, lisice, zečeve i vjeverice. Ima i medvjeda, vukova, divljih svinja i raznih velikih ptica. Krave pasu planinske pašnjake, konji još uvijek vuku kola, što je normalno skroz – jer je kolovoz.

Krenut ćemo iz Ravne Gore, s 800 metara nadmorske visine i penjemo se prema Bjelolasici do najviše točke od 1.250 metara. Tu je feed zona. Na Matić poljani prisjetit ćete se priče o 26 smrznutih partizana koji su ovdje prolazili kao i vi. Jedino što su oni ovdje polubosi hodali kroz 2 metra snijega u noći 24.02.1944. na minus 26.
Begovo Razdolje najviše je naseljeno mjesto u Hrvatskoj. Leži na 1.060 metara nad morem. Nakon Begovog idemo do Mrkoplja, Starog Laza i vraćamo se u Ravnu Goru.

Ravna Gora je baza. Nalazi se svega 2 km od izlaza s autoceste Rijeka – Zagreb, ima 2 restorana sa super hranom, hotel, pansion, nekoliko dućana i kafića.
Ako vam ikako vrijeme i financije dopuste, predlažemo dolazak barem dan ranije. Ovdje se, naime, fantastično spava.

Epic rides u Gorskom kotaru je 22.08.2021.
Upoznaj domovinu da bi je više volio.

EPIC RIDE: 48.5 km / 1.000 m uspona / 68% OFF ROAD

EPIC RIDES Gorski kotar

Najviša točka: 1.250 metara n.m
Najniža točka: 780 metara n.m.
Preko 22 km na visinama preko 1.000 metara

EPIC RIDES Gorski kotar

RASPORED DOGAĐANJA:
EPIC RIDES GORSKI KOTAR, 22.08.2021.

08:30 – 09:30 Registracija sudionika i podjela startnih paketa
10:00 – 15:00 EPIC RIDES Gorski kotar
12:00 – 17:00 Snack, pivo, muzika i druženje
18:00 – Završetak EPIC RIDES Gorski kotar

Cijena: 150,00 kn

Uključeno u cijenu:

 • nezaboravna Epic Rides vožnja
 • organizacija događanja
 • gpx staze s visinskim profilom staze
 • identifikacijska pločica EPIC RIDES s imenom i brojem
 • Feed zona na stazi (voće, napitci, voda, energetske pločice)
 • Vozilo podrške u slučaju tehničkog kvara ili nemogućnosti nastavka vožnje
 • bidon u startnom paketu
 • besplatni Espresso prije vožnje / i kap mlijeka po želji
 • snack za prezalogajiti nakon vožnje
 • piće po izboru nakon vožnje (pivo, cola, voda, sok)
 • druženje nakon vožnje uz muziku, pivo i dobru vibru

SPONZORI:

Iskusi i ti EPIC RIDES!

OSIGURAJ SVOJE MJESTO NA VRIJEME