EPIC RIDES ILOK / SRIJEM

15.06.2024. - 15.06.2024.

Ilok / Srijem

Koliko puta si želio/željela biciklom obići Istru, Zagorje, Velebit ili Gorski kotar? Voziti dolinom Gacke? Odvoziti oko Vranskog jezera ili predivnim brežuljcima Međimurja? Jesi li bio/bila na Papuku? Ispedalirao Kopački rit? Vjetar u kosi s pogledom na Korčulu i Mljet vozeći se vinogradima Dingača na Pelješcu? Lika? Dalmatinska Zagora? Ili neka od omiljenih biciklističkih ruta Zagrepčana na Sljemenu ili Samoborskom gorju? Izbor je golem jer svi znamo da je Hrvatska jedna od najljepših zemalja na svijetu. Upoznaj je s nama, upoznaj je biciklom.

Dobrodošli u EPIC RIDES Hrvatska! Dopusti da te odvedemo na najbolje staze od Mure do Visa, od Vukovara do Umaga, od Samobora do Dubrovnika…

ŠTO JE EPIC RIDES?
EPIC RIDES je serija organiziranih biciklističkih događanja kojima ćemo vas provesti najboljim lokacijama i stazama u Hrvatskoj.

KAKVA JE STAZA NA EPIC RIDES?
Epic Rides staza ključni je element ovih događanja. Svaku destinaciju detaljno istražimo i gotovo da nema staze i puta kojime ne prođemo prije nego što kreiramo finalnu stazu.
Kombinirat ćemo sporedne ceste s malo prometa, makadamske i šumske puteve. Bez tehničkih zahtjevnih dijelova i sa zanimljivom okolicom – bila to šuma, polje, selo, grad, more, jezero, planina ili vidikovac. Epic Rides staza nikada kombinirano ne prelazi 50 km i 1.000 metara uspona.

KOLIKO JE STAZA TEŠKA?
Ovisno o lokaciji, ali bit će projektirane da ih se može izvoziti unutar 4 sata za one sporije. Dužina i visina ovisit će o konfiguraciji terena. Neće imati tehničkih dijelova (kao što ste navikli na utrkama) i za izvoziti je bit će sasvim dovoljan Hardtail MTB ili Gravel bicikl.

ORGANIZACIJA?
Kompletna Epic Rides staza je označena!
Sudionici će dobiti i .gpx file staze za navigaciju putem specijaliziranih uređaja ili pametnih telefona, a tijekom cijelog događanja na stazi će biti “support vozila” koja će u svakom trenutku uskočiti u pomoć ako nekome zatreba. Negdje na polovici staze bit će organizirana feed zona. Na startu i cilju čeka vas prostor za druženje i opuštanje. Svi sudionici dobit će startni paket u koji je uključen snack obrok, bidon za piće, tablica s vašim brojem i imenom, bogata feed zona, kava, pivo, sok, rakija…

JE LI TO UTRKA?
EPIC RIDES nije utrka, premda će sudionici imati startni broj (radi sigurnosnih razloga).
Ono što će “podsjećati” na utrku osim toga je zajednički start svih sudionika, feed zona na stazi te visoki nivo sigurnosti i organizacije. No, sam smisao nije utrkivanje već organizirana zajednička vožnja uz vrhunski support organizatora. I pivo u cilju.

ZA KOGA JE EPIC RIDES?
Za bicikliste i one koji se tako osjećaju. I za one koji vole vožnju biciklom, ali se, iz nekog razloga, ne voze baš često. Za one za koje misliš da bi trebali probati, ali se nisu nikad usudili. Jer na EPIC RIDES ruta i vožnje su organizirane i s “full support” s naše strane tijekom cijelog događanja.
Ma za sve ljubitelje bicikala, prirode i socijalizacije bez obzira na dob, spol, fizičku i tehničku sposobnost.

E-BIKE?
Apsolutno. E-bike toplo preporučujemo za sve one koji vole vožnju biciklom, ali nisu skloni patnji ili nemaju dovoljno kondicije.

MOGU LI IZNAJMITI BICIKLE?
Na svakom EPIC RIDES eventu moći ćete iznajmiti E-bike našeg partnera Husqvarne.

ŠTO JOŠ MORAM ZNATI?
Iako ovo nije utrka, cijela organizacija bit će na nivou na koji ste navikli od Adria Bikea. Prema vašim riječima to su: atraktivne staze, pravovremena i točna komunikacija, sigurnost i vrhunska organizacija.

 

PRIJAVITE SE NA EPIC RIDES NEWSLETTER:

Ilok. Grad izlazećeg sunca, bar kad je Hrvatska u pitanju.
Grad u kojem iz svakog sokaka odzvanjaju Balaševićeve pjesme. I one vesele, a i one tužne.
Beskrajni vinogradi na obroncima Fruške gore daju dojam da smo na nekom bogatom i mjestu, Toskani ili Burgundiji.
Dunav, najveća europska rijeka, protječe kroz ovaj maleni grad na granici Hrvatske i Srbije. Dunav koji povezuje, ali i razdvaja. Grad Ilok je na početku, ili na kraju Hrvatske.

Sjetna atmosfera starih gospodskih kuća koje zasigurno pamte bolje dane, impresivna tvrđava i stari grad povrh rijeke, fascinantni Iločki podrumi i predivni vinogradi gdje traminac, po kojem je Ilok nadaleko poznat, daje vjerojatno najbolje plodove ove sorte na svijetu. Područje koje skriva toliko tajni, to vidiš i osjetiš na svakom koraku, tajnu prošlih vremena, ovakvih i onakvih, upitnike nad budućim i nadolazećim vremenima, ali koje ispunjavaju optimizmom jer toliko je ljepote ovdje, mjesto je ovo gdje se nekako vratiš sebi, gdje vidiš sve one scene iz pjesme o konjima vranim, po livadi razigranim, satu sa zlatnim lancem i salašem…

Srijem i Ilok drugačiji su od svega što smo do sada vidjeli na Epic Ridesu. Dio Hrvatske koji je sakriven od reflektora pozornice javnosti, ali koji stoji tamo već tisućama godina i, bez obzira na sve što ga snađe svakih toliko godina, stajat će još tisućama godina tamo. Područje koje spaja ljude, zemlju, prirodu i koje je prepuno ljepote. Ljepote prošlosti, povezanosti čovjeka i zemlje, rijeke i grada, nekog usporenijeg, iskonskijeg i životnijeg života u ovom užurbanom tempu i jurnjavi.

Ako neko mjesto može dati puni smisao sloganu “Upoznaj domovinu da bi je više volio”, onda su to Srijem i Ilok.
Znali su to još talijanski plemići pred par stoljeća, znali su to Tito i Jovanka, saznali smo i mi, a vrijeme je da saznate i vi.

 

GDJE JESTI:

Vjerojatno najveća zabluda koju mnogi imaju kada razmišljaju o Slavoniji je ta da je ona (Slavonija) ravna! Jer nije. Nisu to planine kao u Lici ili Gorskom kotaru, više bregovi, brežuljci i gore koje se kao valovi prostiru širom slavonske ravnice. Srijem i predio oko Iloka početak je Fruške gore i, premda vam neće izgledati kao da ćete se igdje penjati na ovoj Epic stazi, itekako hoćete. Epic rides Ilok staza ima gotovo 50 km i skoro 600 metara ukupnog uspona.

 

Staza kreće iz srednjovjekovne jezgre Iloka i tajnim se putevima spušta prema Dunavu. Nakon vožnje uz Dunav krećemo preko vinograda, gustih slavonskih šuma, prolazimo pored nekoliko vrhova ovih brežuljaka (na oko 250 metara n/m) i spuštamo se nazad u dolinu. Na polovici staze je ladanjsko imanje u Principovcu, predivnoj kuriji koja će vas zadiviti svojom ljepotom. Ovdje je i zona osvježenja.

Šume su ovdje prepune divljači: srne, jeleni, zečevi, fazani pa i divlje svinje česti su motritelji šetača i biciklista. Prašnjavi putevi, šumske ceste, ponekad i vožnja po travi te lijepe asfaltne cestice su ono što možete očekivati na ovoj stazi.
Iako veliku većinu staza ide po neprometnim cestama i putevima, na 33. km izlazi na glavnu cestu i vozimo po njoj oko 1 km. Budite posebno pažljivi ovdje jer iako promet nije pretjerano gust ima dosta kamiona.

Uglavnom blage uzbrdice i široki, biciklistički zanimljivi spustevi koji se konstantno izmjenjuju, zemlja, prašina, tu i tamo kakvo blato čine ovu stazu izuzetno zanimljivom i raznolikom.

Gotovo sve što trebate vidjeti u Iloku stalo je u 50 kilometara ove staze koja će vam, garantirano, ostati u dugom sjećanju i koju ćete željeti ponoviti.

Ilok. Epic rides Ilok.

Epic Rides Ilok Srijem

EPIC RIDES STAZA:
Dužina: 48,9 km / Uspon: 590 metara / Off road 48%

SHORT ROUTE:
Dužina: 31,5 km / Uspon: 430 metara / Off road 36%

Epic Rides Ilok Srijem

Mjesto okupljanja: Ilok
Vrijeme starta: 10:30

RASPORED DOGAĐANJA:
EPIC RIDES ILOK / SRIJEM, 15.06.2024. (subota)

09:00 – 10:00 Registracija sudionika i podjela startnih brojeva
10:30 Start EPIC RIDES ILOK / SRIJEM
12:30 – 17:00 Snack, pivo, muzika i druženje
17:00 Završetak EPIC RIDES ILOK / SRIJEM

Ponuda i raspoloživost smještajnih kapaciteta na području Iloka u vikend terminu 14. – 16.06.2024. je ograničena, a neke od raspoloživih opcija za sudionike EPIC RIDES Ilok / Srijem su sljedeće:

Napomena: Smještaj je raspoloživ u navedenim terminima do popunjenja preostalih raspoloživih kapaciteta. Za rezervaciju smještaja je potrebno poslati upit direktno smještajnom objektu za kojeg ste zainteresirani.

DOM SREDNJE ŠKOLE ILOK
Raspoloživo: 14. – 16.06.2024. (petak – nedjelja)

Raspoložive su sobe s privatnim kupaonicama te duplex sobe (1 zajednička kupaonica između dvije sobe), nisu klimatizirane, plahte i ručnici su uključeni u cijenu smještaja. Doručak nije uključen u cijenu. Korisnicima smještaja je na raspolaganju za korištenje blagovaonica s hladnjakom.

Cijena: 15 EUR po osobi po noćenju

Kontakt za rezervaciju smještaja:
E-mail kontakt: ss-ilok@ss-ilok.skole.hr
Kontakt mobitel: +385 98 689 967 – g. Željko Prskalo

DOM SREDNJE ŠKOLE ILOK - smještaj


Dodatne opcije za smještaj:

Early Bird cijena: 33,00 EUR
+7% AvaiBook naknada (2,31 EUR)
*Early Bird cijena vrijedi do popunjenja mjesta po Early Bird cijeni, najkasnije do 28.05.2024. do 23:59 sati.

Redovna cijena: 35,00 EUR
+7% AvaiBook naknada (2,45 EUR)
*Redovna cijena vrijedi do popunjenja mjesta po redovnoj cijeni, najkasnije do 13.06.2024. do 20:00 sati.

Uključeno u cijenu:

 • nezaboravna Epic Rides vožnja
 • organizacija događanja
 • označena staza
 • gpx staze s visinskim profilom staze
 • identifikacijska pločica EPIC RIDES s imenom i brojem
 • Feed zona na stazi (voće, napitci, voda, energetske pločice)
 • Vozilo podrške u slučaju tehničkog kvara ili nemogućnosti nastavka vožnje
 • bidon u startnom paketu
 • besplatni Espresso prije vožnje / i kap mlijeka po želji
 • snack za prezalogajiti nakon vožnje
 • piće po izboru nakon vožnje (pivo, cola, voda, sok)
 • druženje nakon vožnje uz muziku, pivo i dobru vibru

SPONZORI:

POTPORA:

Iskusi i ti EPIC RIDES!

OSIGURAJ SVOJE MJESTO NA VRIJEME