EPIC RIDES LABIN / ISTRA

23.03.2024. - 23.03.2024.

Labin

Koliko puta si želio/željela biciklom obići Istru, Zagorje, Velebit ili Gorski kotar? Voziti dolinom Gacke? Odvoziti oko Vranskog jezera ili predivnim brežuljcima Međimurja? Jesi li bio/bila na Papuku? Ispedalirao Kopački rit? Vjetar u kosi s pogledom na Korčulu i Mljet vozeći se vinogradima Dingača na Pelješcu? Lika? Dalmatinska Zagora? Ili neka od omiljenih biciklističkih ruta Zagrepčana na Sljemenu ili Samoborskom gorju? Izbor je golem jer svi znamo da je Hrvatska jedna od najljepših zemalja na svijetu. Upoznaj je s nama, upoznaj je biciklom.

Dobrodošli u EPIC RIDES Hrvatska! Dopusti da te odvedemo na najbolje staze od Mure do Visa, od Vukovara do Umaga, od Samobora do Dubrovnika…

ŠTO JE EPIC RIDES?
EPIC RIDES je serija organiziranih biciklističkih događanja kojima ćemo vas provesti najboljim lokacijama i stazama u Hrvatskoj.

KAKVA JE STAZA NA EPIC RIDES?
Epic Rides staza ključni je element ovih događanja. Svaku destinaciju detaljno istražimo i gotovo da nema staze i puta kojime ne prođemo prije nego što kreiramo finalnu stazu.
Kombinirat ćemo sporedne ceste s malo prometa, makadamske i šumske puteve. Bez tehničkih zahtjevnih dijelova i sa zanimljivom okolicom – bila to šuma, polje, selo, grad, more, jezero, planina ili vidikovac. Epic Rides staza nikada kombinirano ne prelazi 50 km i 1.000 metara uspona.

KOLIKO JE STAZA TEŠKA?
Ovisno o lokaciji, ali bit će projektirane da ih se može izvoziti unutar 4 sata za one sporije. Dužina i visina ovisit će o konfiguraciji terena. Neće imati tehničkih dijelova (kao što ste navikli na utrkama) i za izvoziti je bit će sasvim dovoljan Hardtail MTB ili Gravel bicikl.

ORGANIZACIJA?
Kompletna Epic Rides staza je označena!
Sudionici će dobiti i .gpx file staze za navigaciju putem specijaliziranih uređaja ili pametnih telefona, a tijekom cijelog događanja na stazi će biti “support vozila” koja će u svakom trenutku uskočiti u pomoć ako nekome zatreba. Negdje na polovici staze bit će organizirana feed zona. Na startu i cilju čeka vas prostor za druženje i opuštanje. Svi sudionici dobit će startni paket u koji je uključen snack obrok, bidon za piće, tablica s vašim brojem i imenom, bogata feed zona, kava, pivo, sok, rakija…

JE LI TO UTRKA?
EPIC RIDES nije utrka, premda će sudionici imati startni broj (radi sigurnosnih razloga).
Ono što će “podsjećati” na utrku osim toga je zajednički start svih sudionika, feed zona na stazi te visoki nivo sigurnosti i organizacije. No, sam smisao nije utrkivanje već organizirana zajednička vožnja uz vrhunski support organizatora. I pivo u cilju.

ZA KOGA JE EPIC RIDES?
Za bicikliste i one koji se tako osjećaju. I za one koji vole vožnju biciklom, ali se, iz nekog razloga, ne voze baš često. Za one za koje misliš da bi trebali probati, ali se nisu nikad usudili. Jer na EPIC RIDES ruta i vožnje su organizirane i s “full support” s naše strane tijekom cijelog događanja.
Ma za sve ljubitelje bicikala, prirode i socijalizacije bez obzira na dob, spol, fizičku i tehničku sposobnost.

E-BIKE?
Apsolutno. E-bike toplo preporučujemo za sve one koji vole vožnju biciklom, ali nisu skloni patnji ili nemaju dovoljno kondicije.

MOGU LI IZNAJMITI BICIKLE?
Na svakom EPIC RIDES eventu moći ćete iznajmiti E-bike našeg partnera Husqvarne.

ŠTO JOŠ MORAM ZNATI?
Iako ovo nije utrka, cijela organizacija bit će na nivou na koji ste navikli od Adria Bikea. Prema vašim riječima to su: atraktivne staze, pravovremena i točna komunikacija, sigurnost i vrhunska organizacija.

 

PRIJAVITE SE NA EPIC RIDES NEWSLETTER:

Istra, naš najveći poluotok, prije ili kasnije imat će barem 5 Epic Ridesa. Jer na relativno malom poluotoku toliko šarma, toliko topline i toliko mirisa, boja i okusa s pravom stavljaju Istru na pijedestal jedne od najljepših regija u Hrvatskoj.

A kad pričamo o raznolikosti Istre, onda pojam Labinštine označava jednu sasvim drugačiju priču od one na zapadnoj strani poluotoka. Riječ je o dijelu Istre gdje se kopno strmo sunovraća u Jadransko more i kojim ne dominiraju guste, zelene šume i uglavnom zemljana podloga, kao što smo to od Istre navikli. Ovdje nalazimo drugačiji krajolik, puno sličnije kvarnerskim pa i dalmatinskim otocima.

Sam grad Labin, svojim šarmom oduševljava na prvi pogled. Sagrađen na brežuljku s kojeg se pružaju fantastični pogledi i pejzaži, a šarene kuće u strmim stepenastim ulicama plijene tradicionalnom mediteranskom arhitekturom.

Mi odavno znamo da je okolica Labina jedno fenomenalno mjesto za bicikl i nije bilo jednostavno odlučiti na koju stranu da krenemo, jer gdje god kreneš je zanimljivo i atraktivno. No, ima jedan dio koji je ima gotovo mitski status među biciklistima i planinarima, a zove se Skitača. Čekali smo da dođe pravi trenutak da vas tamo odvedemo.
E pa evo ga.
Dobro došli u Istru. Dobro došli na Epic Rides Labin.

Labinština obiluje vrhunskim lokalitetima za biciklizam. Predio Skitača ustvari je jedan poluotok (na većem poluotoku, Istri), a dobio je ime po malenom mjestu na samom kraju poluotoka. A zaseok Skitača dobio je ime po skitnicama koje su se tuda muvale. I baš tuda ćemo se i mi muvati biciklima.

 

Start je podno samog grada Labina i nakon par km vožnje kroz tipična istarska naselja evo nas na prvom usponu. Srećom, sam start je sa 291 m nadmorske visine pa uspon ne kreće od nule.

Nakon 10-ak km popeli smo se na, nazovimo ga ”plato” ovog poluotoka, gdje će vam biti jasno o čemu smo pričali gore u tekstu, ali nećete baš biti uvjereni da ste u Istri. Po sredini poluotoka vodi predivan, dobro ispeglan makadamski put, raj za gravel bicikle i sve one koji vole zvuk “gravela” pod brzim kotačima.

Onda će se u jednom trenutku, na jednom malom hupseru otvorit WOW pogled! U daljini Učka i Rijeka, lijevo Cres, a iza njega Velebit, ravno ispred sinje more, a desno Kamenjak i pogled do druge obale Istre. Kažu lokalni “od tamo vidiš Veneciju nakon bure”, možda je zemlja ipak ravna ploča.

U mjestu Skitači je feed zona, slijedi spust na pitomiju i naseljeniju stranu ovog poluotoka i vožnja kroz zanimljive krajolike, sela, uz pogled na stare kuće i nove vile za odmor koje i ovdje niču, no ipak mnogo manje nego u već popularnim destinacijama na obali.

45 kilometara i 710 metara uspona, sjajna priča za otvorenje još jedne sezone Epic Ridesa.
Start i cilj su nadomak starog grada Labina, kužina i vino (eno i gastro) ovdje su punokrvna Istra – čitaj fenomenalni.

NAPOMENA: Epic Rides staza pomno je kreirana uzimajući uvijek u obzir da staza nikada ne prelazi 50 km i 1.000 m visinske (kombinirano). Također, na stazi nema tehnički zahtjevnih dijelova, a ako ih zbog konfiguracije nije moguće izostaviti onda su oni kratki, mogu se prehodati i dodatno su označeni na samoj stazi.

EPIC RIDES LABIN / ISTRA:
Dužina: 44,5 km / Uspon: 710 metara / Off road: 46%

SHORT ROUTE:
Dužina: 36,9 km / Uspon: 580 metara / Off road: 39%

Mjesto okupljanja: Labin
Vrijeme starta: 10:30

RASPORED DOGAĐANJA:
EPIC RIDES LABIN / ISTRA, 23.03.2024. (subota)

09:00 – 10:00 Registracija sudionika i podjela startnih paketa
10:30 – 15:00 EPIC RIDES LABIN / ISTRA
13:00 – 17:00 Snack, pivo, muzika i druženje
18:00 Završetak EPIC RIDES LABIN / ISTRA

Lokacija starta: Labin

U suradnji s dugogodišnjim partnerom Adria Bike biciklističkih događanja – Valamar Hotels & Resorts, za sudionike EPIC RIDES Labin / Istra osigurana je posebna ponuda smještaja po promotivnim cijenama.

Valamar Sanfior Hotel & Casa 4*, Rabac

Valamar Sanfior Hotel & Casa 4* smješten je na vrhunskoj lokaciji u Rapcu, tik uz more. Promotivne cijene vrijede za rezervacije smještaja u terminu 22. – 24.03.2024. (minimalni boravak: 1 noćenje) uz promo kod EPIC.

Sanfior - hotel - Valamar - Rabac

Sanfior - hotel - Valamar - Rabac - soba

Cijene vrijede za sudionike EPIC RIDES i osobe u pratnji. Rezervacije i plaćanje unaprijed. REZERVIRAJTE svoje mjesto na vrijeme!

Info e-mail: reservations@valamar.com
Info telefon: +385 52 465 000

SPONZORI:

POTPORA:

Iskusi i ti EPIC RIDES!

OSIGURAJ SVOJE MJESTO NA VRIJEME