EPIC RIDES RAB

28.09.2024. - 28.09.2024.

Otok Rab

Koliko puta si želio/željela biciklom obići Istru, Zagorje, Velebit ili Gorski kotar? Voziti dolinom Gacke? Odvoziti oko Vranskog jezera ili predivnim brežuljcima Međimurja? Jesi li bio/bila na Papuku? Ispedalirao Kopački rit? Vjetar u kosi s pogledom na Korčulu i Mljet vozeći se vinogradima Dingača na Pelješcu? Lika? Dalmatinska Zagora? Ili neka od omiljenih biciklističkih ruta Zagrepčana na Sljemenu ili Samoborskom gorju? Izbor je golem jer svi znamo da je Hrvatska jedna od najljepših zemalja na svijetu. Upoznaj je s nama, upoznaj je biciklom.

Dobrodošli u EPIC RIDES Hrvatska! Dopusti da te odvedemo na najbolje staze od Mure do Visa, od Vukovara do Umaga, od Samobora do Dubrovnika…

ŠTO JE EPIC RIDES?
EPIC RIDES je serija organiziranih biciklističkih događanja kojima ćemo vas provesti najboljim lokacijama i stazama u Hrvatskoj.

KAKVA JE STAZA NA EPIC RIDES?
Epic Rides staza ključni je element ovih događanja. Svaku destinaciju detaljno istražimo i gotovo da nema staze i puta kojime ne prođemo prije nego što kreiramo finalnu stazu.
Kombinirat ćemo sporedne ceste s malo prometa, makadamske i šumske puteve. Bez tehničkih zahtjevnih dijelova i sa zanimljivom okolicom – bila to šuma, polje, selo, grad, more, jezero, planina ili vidikovac. Epic Rides staza nikada kombinirano ne prelazi 50 km i 1.000 metara uspona.

KOLIKO JE STAZA TEŠKA?
Ovisno o lokaciji, ali bit će projektirane da ih se može izvoziti unutar 4 sata za one sporije. Dužina i visina ovisit će o konfiguraciji terena. Neće imati tehničkih dijelova (kao što ste navikli na utrkama) i za izvoziti je bit će sasvim dovoljan Hardtail MTB ili Gravel bicikl.

ORGANIZACIJA?
Kompletna Epic Rides staza je označena!
Sudionici će dobiti i .gpx file staze za navigaciju putem specijaliziranih uređaja ili pametnih telefona, a tijekom cijelog događanja na stazi će biti “support vozila” koja će u svakom trenutku uskočiti u pomoć ako nekome zatreba. Negdje na polovici staze bit će organizirana feed zona. Na startu i cilju čeka vas prostor za druženje i opuštanje. Svi sudionici dobit će startni paket u koji je uključen snack obrok, bidon za piće, tablica s vašim brojem i imenom, bogata feed zona, kava, pivo, sok, rakija…

JE LI TO UTRKA?
EPIC RIDES nije utrka, premda će sudionici imati startni broj (radi sigurnosnih razloga).
Ono što će “podsjećati” na utrku osim toga je zajednički start svih sudionika, feed zona na stazi te visoki nivo sigurnosti i organizacije. No, sam smisao nije utrkivanje već organizirana zajednička vožnja uz vrhunski support organizatora. I pivo u cilju.

ZA KOGA JE EPIC RIDES?
Za bicikliste i one koji se tako osjećaju. I za one koji vole vožnju biciklom, ali se, iz nekog razloga, ne voze baš često. Za one za koje misliš da bi trebali probati, ali se nisu nikad usudili. Jer na EPIC RIDES ruta i vožnje su organizirane i s “full support” s naše strane tijekom cijelog događanja.
Ma za sve ljubitelje bicikala, prirode i socijalizacije bez obzira na dob, spol, fizičku i tehničku sposobnost.

E-BIKE?
Apsolutno. E-bike toplo preporučujemo za sve one koji vole vožnju biciklom, ali nisu skloni patnji ili nemaju dovoljno kondicije.

MOGU LI IZNAJMITI BICIKLE?
Na svakom EPIC RIDES eventu moći ćete iznajmiti E-bike našeg partnera Husqvarne.

ŠTO JOŠ MORAM ZNATI?
Iako ovo nije utrka, cijela organizacija bit će na nivou na koji ste navikli od Adria Bikea. Prema vašim riječima to su: atraktivne staze, pravovremena i točna komunikacija, sigurnost i vrhunska organizacija.

 

PRIJAVITE SE NA EPIC RIDES NEWSLETTER:

Nije čudo da je Epic Rides nastao u zemlji koja ima, pazi sad, 1244 otoka.
1244!!!
Odabir iz izloga od preko 1000 nečega uvijek je lutrija. No, kod odabira drugog otoka za Epic Rides (prvi je bio Krk), bez obzira na žestoku konkurenciju, Rab se nametao od samog početka kao jedan od favorita.

Jer taj srednje velik jadranski otok, na relativno maloj površini, nudi fascinantnu raznolikost i gotovo je nevjerojatno da na svega par kilometara zračne udaljenosti imaš i kamenu pustoš i prašumu. Iako mu nadmorska visina nije jedan od aduta, pogledi koje pruža spektakularni su. Razvedena obala i nepravilan oblik kao da je stvoren za lutanje biciklom, jer iza svakog je zavoja neka druga priča. Prava Epic Rides priča.

Predivan stari grad Rab sa svojih jedinstvenih 4 zvonika, šuma Kalifront isprepletena s gomilom makadamskih pravih gravel staza, gdje će vam društvo praviti jeleni, srne i mufloni, pa do neodoljivih pijesaka i lokvi na Frugi, malenoj visoravni okrenutoj prema Velebitu, jednoj od najdojmljivijih točaka koje uopće možete vidjeti u Hrvatskoj.

Puno toga bilo je na task listi za Epic Rides stazu na Rabu, vrtjeli smo se okolo-naokolo danima, istraživali sve puteve i puteljke da bi iskreirali stazu koja će vam još jednom pokazati i dokazati zašto je doživljaj neke destinacije biciklom jedan od najboljih proizvoda iz tvornice sreće.

Upoznaj domovinu da bi je više volio. Upoznaj je biciklom.
Epic Rides te vodi na otok sreće, otok Rab.

Start i cilj su u gradu Rabu, u jednom od predivnih gradskih parkova. Rab je gradić pa će nam tako trebati nekih 2,5 kilometara da u koloni izađemo iz grada i skrenemo u ruralnije dijelove otoka. U prvih 4,5 kilometara popest ćemo se 100-njak metara da bi nam se otvorili prvi vidici, s jedne strane prema gradu Rabu i dalje na pučinu, a na drugu stranu prema unutrašnjosti otoka.

Na 10. kilometru odvaja se prvi puta EPIC RIDS staza SHORT verzije. Epic ide na jedan krug po Frugi, jednom od dva highlighta koje na Rabu biciklom ne smijete propustiti. Premda je uspon na Frugu samo 90 metara visinske razlike, opako je strm, konstantnih 14-16%. No, ako i morate nakratko sići s bicikla i nakratko pogurati uzbrdo, ovaj uspon se stvarno isplati jer Fruga je teško opisiva ako se ne doživi, a toplo preporučujemo da je doživite. Visoravan na kojoj kao da je vrijeme stalo, lokve koje nikad ne presušuju i služe za ispašu ovaca, erozije i pješčane podloge, koje uz to što su interesantne i lijepe, istovremeno su i vrlo zabavne za vožnju.

Fruga je kružna vožnja tako da nastavak Epic Ridesa ide istom onom uzbrdicom samo u suprotnom smjeru, ovog puta kao nizbrdica. Podloga je betonska (ne asfaltna) i svakako pripazite na ovoj nizbrdici i uskladite brzinu vožnje s uvjetima na cesti. Mogućnost je da naletite na ovcu, ili nekog od sudionika Epic Ridesa koji se tek uspinje, ili na lokalnog pastira koji svojim dobro očuvanim Renaultom 4 ide na posao.

Srednji dio Epic Rides staze zavlači vas u razne kutke ovog divnog malog otoka. Uključuje i vožnju uz samo more, mjestimično i po šetnici koja je na nekim mjestima široka svega metar. Mjesta za odmor, fotkanje i kupanje ima napretek.

Treća trećina Epic Ridesa rezervirana je za Kalifront. Prekrasan, šumovit i razvedeni poluotok prepun osamljenih uvala i plaža jedno je od najljepših mjesta ne samo na otoku Rabu nego i na cijelom Jadranu. Premrežen je odličnim makadamskim putevima, a društvo će vam praviti jeleni, mufloni i srne koje ćete sigurno susresti na ovom dijelu. Negdje na polovici poluotoka ulazi se u zaštićeni dio gdje ćete trebati sići s bicikla i progurati ga kroz uski ulaz koji je upravo za to i namijenjen. Na ovom dijelu smo dodatno omogućili i SHORT verziju tako da ukoliko vam ponestane snage imate mogućnost poluotok Kalifront skratiti za nekih 5,5 km.

Povratak u grad Rab vodi vas ponovno uz samo more i završava vožnjom kroz gradski park Komrčar sve do samog cilja, gdje vas očekuje zasluženi obrok, odmor i druženje.

EPIC RIDES: 53,2 km / 650 metara uspona / 55 % off road
SHORT: 41,3 km / 480 uspona / 45 % off road

Mjesto okupljanja: Grad Rab
Vrijeme starta: 10:30

RASPORED DOGAĐANJA:
EPIC RIDES RAB, 28.09.2024. (subota)

09:00 – 10:00 Registracija sudionika i podjela startnih paketa
10:30 Start EPIC RIDES RAB
12:30 – 17:00 Snack, pivo, muzika i druženje
17:00 Završetak EPIC RIDES RAB

Lokacija starta: Grad Rab

Early Bird cijena: 33,00 EUR
+7% AvaiBook naknada (2,31 EUR)
*Early Bird cijena vrijedi do popunjenja mjesta po Early Bird cijeni, najkasnije do 11.09.2024. do 23:59 sati.

Redovna cijena: 35,00 EUR
+7% AvaiBook naknada (2,45 EUR)
*Redovna cijena vrijedi do popunjenja mjesta po redovnoj cijeni, najkasnije do 26.09.2024. do 20:00 sati.

Uključeno u cijenu:

 • nezaboravna Epic Rides vožnja
 • organizacija događanja
 • označena staza
 • gpx staze s visinskim profilom staze
 • identifikacijska pločica EPIC RIDES s imenom i brojem
 • Feed zona na stazi (voće, napitci, voda, energetske pločice)
 • Vozilo podrške u slučaju tehničkog kvara ili nemogućnosti nastavka vožnje
 • bidon u startnom paketu
 • besplatni Espresso prije vožnje / i kap mlijeka po želji
 • snack za prezalogajiti nakon vožnje
 • piće po izboru nakon vožnje (pivo, cola, voda, sok)
 • druženje nakon vožnje uz muziku, pivo i dobru vibru

SPONZORI:

POTPORA:

Iskusi i ti EPIC RIDES!

OSIGURAJ SVOJE MJESTO NA VRIJEME