EPIC RIDES ROGOZNICA / PRIMOŠTEN

17.06.2023. - 17.06.2023.

Rogoznica / Primošten

Koliko puta si želio/željela biciklom obići Istru, Zagorje, Velebit ili Gorski kotar? Voziti dolinom Gacke? Odvoziti oko Vranskog jezera ili predivnim brežuljcima Međimurja? Jesi li bio/bila na Papuku? Ispedalirao Kopački rit? Vjetar u kosi s pogledom na Korčulu i Mljet vozeći se vinogradima Dingača na Pelješcu? Lika? Dalmatinska Zagora? Ili neka od omiljenih biciklističkih ruta Zagrepčana na Sljemenu ili Samoborskom gorju? Izbor je golem jer svi znamo da je Hrvatska jedna od najljepših zemalja na svijetu. Upoznaj je s nama, upoznaj je biciklom.

Dobrodošli u EPIC RIDES Hrvatska! Dopusti da te odvedemo na najbolje staze od Mure do Visa, od Vukovara do Umaga, od Samobora do Dubrovnika…

ŠTO JE EPIC RIDES?
EPIC RIDES je serija organiziranih biciklističkih događanja kojima ćemo vas provesti najboljim lokacijama i stazama u Hrvatskoj. Krećemo ove godine i vozimo se dok god nam ne ponestane inspiracije.

KAKVA JE STAZA NA EPIC RIDES?
Mrak. Fantastična. Ujedno i ključni element EPIC RIDES događanja.
Kombinirat ćemo sporedne ceste s malo prometa, makadamske i šumske puteve. Bez tehničkih zahtjevnih dijelova i sa zanimljivom okolicom – bila to šuma, polje, selo, grad, more, jezero, planina ili vidikovac.

KOLIKO JE STAZA TEŠKA?
Ovisno o lokaciji, ali bit će projektirane da ih se može izvoziti unutar 4 sata za one sporije. Dužina i visina ovisit će o konfiguraciji terena. Neće imati tehničkih dijelova (kao što ste navikli na utrkama) i za izvoziti je bit će sasvim dovoljan Hardtail MTB ili Gravel bicikl.

ORGANIZACIJA?
Sudionici EPIC RIDES dobit će Gpx file staze, a kroz stazu ćete osim vlastite navigacije moći koristiti i biciklističkog vodiča, odnosno više njih. Tijekom cijelog događanja na stazi će biti “support vozila” koja će u svakom trenutku uskočiti u pomoć ako nekome zatreba. Negdje na polovici staze bit će organizirana feed zona. Na startu i cilju čeka vas prostor za druženje i opuštanje. Svi sudionici dobit će startni paket u koji je uključen snack obrok, bidon za piće, tablica s vašim brojem i imenom, bogata feed zona, kava, pivo, sok, rakija…

JE LI TO UTRKA?
EPIC RIDES nije utrka, premda će sudionici imati startni broj (radi sigurnosnih razloga).
Ono što će “podsjećati” na utrku osim toga je zajednički start svih sudionika, feed zona na stazi te visoki nivo sigurnosti i organizacije. No, sam smisao nije utrkivanje već organizirana zajednička vožnja uz vrhunski support organizatora. I pivo u cilju.

ZA KOGA JE EPIC RIDES?
Za bicikliste i one koji se tako osjećaju. I za one koji vole vožnju biciklom, ali se, iz nekog razloga, ne voze baš često. Za one za koje misliš da bi trebali probati, ali se nisu nikad usudili. Jer na EPIC RIDES ruta i vožnje su organizirane i sa “full support” s naše strane tijekom cijelog događanja.
Ma za sve ljubitelje bicikala, prirode i socijalizacije bez obzira na dob, spol, fizičku i tehničku sposobnost.

E-BIKE?
Apsolutno. E-bike toplo preporučujemo za sve one koji vole vožnju biciklom, ali nisu skloni patnji ili nemaju dovoljno kondicije.

MOGU LI IZNAJMITI BICIKLE?
Na svakom EPIC RIDES eventu moći ćete iznajmiti E-bike našeg partnera Husqvarne.

ŠTO JOŠ MORAM ZNATI?
Iako ovo nije utrka, cijela organizacija bit će na nivou na koji ste navikli od Adria Bikea. Prema vašim riječima to su: atraktivne staze, pravovremena i točna komunikacija, sigurnost i vrhunska organizacija.

 

PRIJAVITE SE NA EPIC RIDES NEWSLETTER:

Vjerojatno najopjevanija regija u Hrvatskoj.
“…gdje su zore poput svile meke
…gdje sinje more ljubi bili žal
…gdje zvuke pisme nosi vitar maestral
…gdje sunce uvik sja”

Dalmacija.

Kraj koji je svoju svjetsku slavu stekao otocima, morem, hranom i vinom, raspolaže i ozbiljnim kapacitetima za vrhunski biciklistički doživljaj. I to na svjetskoj razini.

Premda je prethodnih 10-tak godina mnogo biciklista otkrilo ovaj biser, još puno toga tek se ima za otkriti i izvoziti pa Epic Rides kao koncept i ideja koja promovira ljepotu Hrvatske i vožnju biciklom dolazi po drugi put u Dalmaciju.

Područje Primoštena i Rogoznice u srcu je Dalmacije. Prepoznata kao nautičarska i kupališna destinacija, ima skriveni adut za uživanje na biciklu u svom zanimljivom i još (ali ne zadugo) neotkrivenom zaleđu, samo na par kilometara i stotinjak metara uspona od atraktivnih plaža i preko 240 otoka.

 

Ovaj put domaćin nam je Rogoznica, maleno, pitoreskno ribarsko selo, smješteno na istoimenom poluotočiću. Stari dio mjesta, sa svojim uskim ulicama i tradicionalnim dalmatinskim kućama puno je mediteranskog šarma i vraća nas u neka prošla i davna vremena.

Gradić Primošten svega je nekoliko kilometara udaljen od Rogoznice i česti je motiv turističkih razglednica i promotivnih prospekata za Dalmaciju. Epic Rides će vam ovaj put dati mogućnost da ga vidite baš iz te perspektive.

Zaleđe Rogoznice i Primoštena isprepletena je beskrajna mreža predivnih cesta i cestica, makadama i puteva, omeđenih suhozidovima koje valjda najvijugavijim mogućim putem povezuju uspavana mjesta u unutrašnjosti. Ono što nas je privuklo u ovaj dio Dalmacije je gomila pravih “gravela”, prilično nekarakterističnih za našu obalu koja je ipak dosta kamenita. Niti usponi nisu pravi dalmatinski. Ok, ima strmih dijelova, ali jednom kad se popneš u zaleđe, dalje je više – manje ravno, a pogled je kao da si na otoku.

Upoznaj domovinu da bi je više volio. Upoznaj je biciklom.
Epic Rides vodi te u Dalmaciju.

Rogoznica, malo ribarsko mjesto bogate i zanimljive povijesti, domaćin je ovog Epic Rides.

Krećemo iz samog centra, s malog trgića na poluotoku i početak same staze je panoramski prolazak obalom samog poluotoka. Ubrzo prelazimo magistralu i krećemo u zaleđe. Uspon, asfaltirani i ništa niti strašno strm, niti strašno dugačak.

Kroz maslinike i suhozide, idemo još jedan kat iznad, do najviše točke (271 metar nad morem) odakle puca pogled na razasute otoke po sinjem moru, skroz do Visa.

Idućih 15-tak kilometara idemo malo gore – malo dolje, skoro stalno “niz nogu” po zavojima i finim makadamima, koji ipak na nekoliko mjesta podsjećaju da se nalazimo u Dalmaciji. Malo kamenito i “drndavo”, ali ništa tehnički zahtjevno.

Ovdje je više kuća nego ljudi, obradive zemlje ima posvuda i zato ima toliko puteva i cestica. Na otprilike polovici Epic Rides, spuštamo se prema Grebaštici širokom asfaltiranom cestom koja u nekom trenutku prelazi u panoramski makadamski put, sa sigurno jednim od najljepših pogleda na cijelom Jadranu.

Žirje, Kaprije, Zmajan, Zlarin, Obonjan, Krapanj od većih i još 20-tak manjih otočića razbacanih po moru pogled je idućih skoro 7 km, dok se ne spustimo do same magistrale.

Kako sve dobre stvari treba ponoviti, ovdje vas Epic Rides ponovno vraća u unutrašnjost da bi vam pokazao još toga što ovaj kraj nudi.

Sveukupno, 47 kilometara i 770 metara uspona. Još jedan pravi Epic Rides.

Dalmacija nikad ne razočara. Kao niti Epic Rides.

EPIC RIDES STAZA:
Dužina: 48,1 km / Uspon: 770 metara / Off road: 49%

SHORT ROUTE:
Dužina: 34,6 km / Uspon: 450 metara / Off road: 56%

Mjesto okupljanja: Obala Kneza Domagoja 44, Rogoznica
Lokacija starta na Google Maps: https://goo.gl/maps/QNRekj7d2WQ9MSSVA

RASPORED DOGAĐANJA:
EPIC RIDES ROGOZNICA / PRIMOŠTEN, 17.06.2023. (subota)

09:00 – 09:45 Registracija sudionika i podjela startnih paketa
10:00 – 14:30 EPIC RIDES ROGOZNICA / PRIMOŠTEN
12:30 – 16:30 Snack, pivo, muzika i druženje
17:30 Završetak EPIC RIDES ROGOZNICA / PRIMOŠTEN

Lokacija starta: Obala Kneza Domagoja 44, Rogoznica
Lokacija starta na Google Maps: https://goo.gl/maps/QNRekj7d2WQ9MSSVA

Redovna cijena: 30,00 EUR
+6% AvaiBook naknada (1,80 EUR)
*Redovna cijena vrijedi do popunjenja mjesta po redovnoj cijeni, najkasnije do 12.06.2023. u 23:59 sati.

Last minute cijena: 32,00 EUR
+6% AvaiBook naknada (1,92 EUR)
*Last minute cijena vrijedi do popunjenja mjesta po redovnoj cijeni, najkasnije do 16.06.2023. u 16:00 sati.

Uključeno u cijenu:

 • nezaboravna Epic Rides vožnja
 • organizacija događanja
 • označena staza
 • gpx staze s visinskim profilom staze
 • identifikacijska pločica EPIC RIDES s imenom i brojem
 • Feed zona na stazi (voće, napitci, voda, energetske pločice)
 • Vozilo podrške u slučaju tehničkog kvara ili nemogućnosti nastavka vožnje
 • bidon u startnom paketu
 • besplatni Espresso prije vožnje / i kap mlijeka po želji
 • snack za prezalogajiti nakon vožnje
 • piće po izboru nakon vožnje (pivo, cola, voda, sok)
 • druženje nakon vožnje uz muziku, pivo i dobru vibru


SPONZORI:

POTPORA:

Iskusi i ti EPIC RIDES!

OSIGURAJ SVOJE MJESTO NA VRIJEME