EPIC RIDES SAMOBOR

27.06.2021. - 27.06.2021.

Samobor

Koliko puta si želio/željela biciklom obići Istru, Zagorje, Velebit ili Gorski kotar? Voziti dolinom Gacke? Odvoziti oko Vranskog jezera ili predivnim brežuljcima Međimurja? Jesi li bio/bila na Papuku? Ispedalirao Kopački rit? Vjetar u kosi s pogledom na Korčulu i Mljet vozeći se vinogradima Dingača na Pelješcu? Lika? Dalmatinska Zagora? Ili neka od omiljenih biciklističkih ruta Zagrepčana na Sljemenu ili Samoborskom gorju? Izbor je golem jer svi znamo da je Hrvatska jedna od najljepših zemalja na svijetu. Upoznaj je s nama, upoznaj je biciklom.

Dobrodošli u EPIC RIDES Hrvatska! Dopusti da te odvedemo na najbolje staze od Mure do Visa, od Vukovara do Umaga, od Samobora do Dubrovnika…

ŠTO JE EPIC RIDES?
EPIC RIDES je serija organiziranih biciklističkih događanja kojima ćemo vas provesti najboljim lokacijama i stazama u Hrvatskoj. Krećemo ove godine i vozimo se dok god nam ne ponestane inspiracije.

KAKVA JE STAZA NA EPIC RIDES?
Mrak. Fantastična. Ujedno i ključni element EPIC RIDES događanja.
Kombinirat ćemo sporedne ceste s malo prometa, makadamske i šumske puteve. Bez tehničkih zahtjevnih dijelova i sa zanimljivom okolicom – bila to šuma, polje, selo, grad, more, jezero, planina ili vidikovac.

KOLIKO JE STAZA TEŠKA?
Ovisno o lokaciji, ali bit će projektirane da ih se može izvoziti unutar 4 sata za one sporije. Dužina i visina ovisit će o konfiguraciji terena. Neće imati tehničkih dijelova (kao što ste navikli na utrkama) i za izvoziti je bit će sasvim dovoljan Hardtail MTB ili Gravel bicikl.

ORGANIZACIJA?
Sudionici EPIC RIDES dobit će Gpx file staze, a kroz stazu ćete osim vlastite navigacije moći koristiti i biciklističkog vodiča, odnosno više njih. Tijekom cijelog događanja na stazi će biti “support vozila” koja će u svakom trenutku uskočiti u pomoć ako nekome zatreba. Negdje na polovici staze bit će organizirana feed zona. Na startu i cilju čeka vas prostor za druženje i opuštanje. Svi sudionici dobit će startni paket u koji je uključen snack obrok, bidon za piće, tablica s vašim brojem i imenom, bogata feed zona, kava, pivo, sok, rakija…

JE LI TO UTRKA?
EPIC RIDES nije utrka, premda će sudionici imati startni broj (radi sigurnosnih razloga).
Ono što će “podsjećati” na utrku osim toga je zajednički start svih sudionika, feed zona na stazi (bolje rečeno OPG zona) te visoki nivo sigurnosti i organizacije. No, sam smisao nije utrkivanje već organizirana zajednička vožnja uz vrhunski support organizatora. I pivo u cilju.

ZA KOGA JE EPIC RIDES?
Za bicikliste i one koji se tako osjećaju. I za one koji vole vožnju biciklom, ali se, iz nekog razloga, ne voze baš često. Za one za koje misliš da bi trebali probati, ali se nisu nikad usudili. Jer na EPIC RIDES ruta i vožnje su organizirane i sa “full support” s naše strane tijekom cijelog događanja.
Ma za sve ljubitelje bicikala, prirode i socijalizacije bez obzira na dob, spol, fizičku i tehničku sposobnost.

E-BIKE?
Apsolutno. E-bike toplo preporučujemo za sve one koji vole vožnju biciklom, ali nisu skloni patnji ili nemaju dovoljno kondicije.

MOGU LI IZNAJMITI BICIKLE?
Na svakom EPIC RIDES eventu moći ćete iznajmiti E-bike našeg partnera Husqvarne.

ŠTO JOŠ MORAM ZNATI?
Iako ovo nije utrka, cijela organizacija bit će na nivou na koji ste navikli od Adria Bikea. Prema vašim riječima to su: atraktivne staze, pravovremena i točna komunikacija, sigurnost i vrhunska organizacija.

KOLIKO TO KOŠTA?
Cijena za EPIC RIDES EVENTE je 150,00 kn.

TKO STOJI IZA SVEGA TOGA?
Adria Bike & Husqvarna. A tko drugi?!

 

PRIJAVITE SE NA EPIC RIDES NEWSLETTER:

Samobor, pitoreskni gradić pored Zagreba, prosto mami svojim šarmom. Samoborske kremšnite, Bermet i Samoborska salama samo su neki od gastronomskih užitaka po kojima je Samobor nadaleko poznat. No, Samobor svojim stanovnicima, vikend izletnicima iz Zagreba i turistima nudi mnogo mnogo više. Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje vezano je uz Samobor i unutar njega tražili smo i stazu za Epic Rides.

U biciklističkom smislu, Samobor i Samoborsko gorje jedna je od najposjećenijih biciklističkih lokacija u Hrvatskoj, a mogućnosti je napretek. Samoborsko gorje odlikuju šumovite strme litice, planinski potoci, mala i mjesta daleko od civilizacije te predivna vinorodna područja na južnoj strani prema Jastrebarskom.

BBK Krpelj, BK Šišmiš, utrka XCO Samobor te mnogobrojna rekreativna događanja u organizaciji lokalnih klubova već godinama prezentiraju ovaj predivni kraj biciklistima iz Hrvatske i inozemstva.

Kad smo razmišljali o EPIC RIDES, Samobor i Samoborsko gorje nametao se kao logično rješenje.

Budi i ti 27.06.2021. na prvoj EPIC RIDES vožnji u Samoboru.

Odabir staze za EPIC RIDES u Samoboru nije bio nimalo lak, a razlog tomu je pregršt mogućnosti. Subjektivni dojam “predivne staze” uvijek je u očima i očekivanjima vozača jer Samoborsko gorje nudi puno puno toga.

Stoga smo stazu u Samoboru kreirali prema EPIC RIDES kriterijima:

 • nastojali smo izbjeći jako strme uspone koji su karakteristični za ovaj kraj
 • izbjegli smo tehničke spusteve kojih ovdje ima napretek, no to je za neko drugo događanje ili utrku
 • tražili smo puno hlada, potoka, šume
 • uključili što više panoramskih dionica
 • kombinirali “light off road” (gravel) i asfaltirane ceste

Svi sudionici dobit će GPX file za navigaciju na stazi putem telefona, gps uređaja ili satova, a na samoj ruti biti će nekoliko vodiča.

Na otprilike polovici staze bit će organizirana Feed zona, a tijekom cijelog trajanja događanja bit će na raspolaganju dva vozila za tehničku podršku.

Ukoliko niste navikli na navigaciju putem gps-a ili telefona, pridružite se ili vodičima ili grupi koja vam paše po tempu te tako sigurno prođite stazu. Ili se zajedno izgubite negdje. I to ima svojih čari.

KOLIKO JE STAZA TEŠKA?
Ovisno o lokaciji, ali bit će projektirane da ih se može izvoziti unutar 4 sata za one sporije. Dužina i visina ovisit će o konfiguraciji terena. Neće imati tehničkih dijelova (kao što ste navikli na utrkama) i za izvoziti je bit će sasvim dovoljan Hardtail MTB ili Gravel bicikl.

RUTA ZA EPIC RIDES SAMOBOR, 27.06.2021.

Epic Rides 2021 - Samobor

Samobor nudi toliko toga, ali i traži od vozača spremnost na oštre i strme uspone, a posljedično i strme spusteve. Ima toliko toga u Samoborskom gorju da je izbor bio velik, a samim time i kompliciran. No, pripremili smo stazu koja će vam u punom svjetlu prikazati zašto je ovo jedno od najinteresantnijih kontinentalnih biciklističkih odredišta i koja će vas inspirirati da otkrijete toliko toga što još niste otkrili biciklom.

Epic Rides 2021 - Samobor

DUŽINA: 35 km
UKUPNI USPON: 840 metara
ASFALT: 75%
MAKADAM: 25%

Gpx file i upute za navigaciju dolaze prijavljenima na e-mail, a javno će gpx biti dostupan već u ponedjeljak nakon što zajedno odvozimo EPIC RIDES Samobor.

GPX BUTTON

RASPORED DOGAĐANJA:
EPIC RIDES SAMOBOR, 27.06.2021.

08:30 – 09:30 Registracija sudionika i podjela startnih paketa
10:00 – 15:00 EPIC RIDES Samobor
12:00 – 17:00 Snack, pivo, muzika i druženje
18:00 – Završetak EPIC RIDES Samobor

Cijena: 150,00 kn

Uključeno u cijenu:

 • nezaboravna Epic Rides vožnja
 • organizacija događanja
 • gpx staze s visinskim profilom staze
 • identifikacijska pločica EPIC RIDES s imenom i brojem
 • Feed zona na stazi (voće, napitci, voda, energetske pločice)
 • Vozilo podrške u slučaju tehničkog kvara ili nemogućnosti nastavka vožnje
 • bidon u startnom paketu
 • besplatni Espresso prije vožnje / i kap mlijeka po želji
 • snack za prezalogajiti nakon vožnje
 • piće po izboru nakon vožnje (pivo, cola, voda, sok)
 • druženje nakon vožnje uz muziku, pivo i dobru vibru

SPONZORI:

Iskusi i ti EPIC RIDES!

OSIGURAJ SVOJE MJESTO NA VRIJEME