EPIC RIDES SKRADIN / KRKA

20.11.2021. - 20.11.2021.

Skradin

Koliko puta si želio/željela biciklom obići Istru, Zagorje, Velebit ili Gorski kotar? Voziti dolinom Gacke? Odvoziti oko Vranskog jezera ili predivnim brežuljcima Međimurja? Jesi li bio/bila na Papuku? Ispedalirao Kopački rit? Vjetar u kosi s pogledom na Korčulu i Mljet vozeći se vinogradima Dingača na Pelješcu? Lika? Dalmatinska Zagora? Ili neka od omiljenih biciklističkih ruta Zagrepčana na Sljemenu ili Samoborskom gorju? Izbor je golem jer svi znamo da je Hrvatska jedna od najljepših zemalja na svijetu. Upoznaj je s nama, upoznaj je biciklom.

Dobrodošli u EPIC RIDES Hrvatska! Dopusti da te odvedemo na najbolje staze od Mure do Visa, od Vukovara do Umaga, od Samobora do Dubrovnika…

ŠTO JE EPIC RIDES?
EPIC RIDES je serija organiziranih biciklističkih događanja kojima ćemo vas provesti najboljim lokacijama i stazama u Hrvatskoj. Krećemo ove godine i vozimo se dok god nam ne ponestane inspiracije.

KAKVA JE STAZA NA EPIC RIDES?
Mrak. Fantastična. Ujedno i ključni element EPIC RIDES događanja.
Kombinirat ćemo sporedne ceste s malo prometa, makadamske i šumske puteve. Bez tehničkih zahtjevnih dijelova i sa zanimljivom okolicom – bila to šuma, polje, selo, grad, more, jezero, planina ili vidikovac.

KOLIKO JE STAZA TEŠKA?
Ovisno o lokaciji, ali bit će projektirane da ih se može izvoziti unutar 4 sata za one sporije. Dužina i visina ovisit će o konfiguraciji terena. Neće imati tehničkih dijelova (kao što ste navikli na utrkama) i za izvoziti je bit će sasvim dovoljan Hardtail MTB ili Gravel bicikl.

ORGANIZACIJA?
Sudionici EPIC RIDES dobit će Gpx file staze, a kroz stazu ćete osim vlastite navigacije moći koristiti i biciklističkog vodiča, odnosno više njih. Tijekom cijelog događanja na stazi će biti “support vozila” koja će u svakom trenutku uskočiti u pomoć ako nekome zatreba. Negdje na polovici staze bit će organizirana feed zona. Na startu i cilju čeka vas prostor za druženje i opuštanje. Svi sudionici dobit će startni paket u koji je uključen snack obrok, bidon za piće, tablica s vašim brojem i imenom, bogata feed zona, kava, pivo, sok, rakija…

JE LI TO UTRKA?
EPIC RIDES nije utrka, premda će sudionici imati startni broj (radi sigurnosnih razloga).
Ono što će “podsjećati” na utrku osim toga je zajednički start svih sudionika, feed zona na stazi (bolje rečeno OPG zona) te visoki nivo sigurnosti i organizacije. No, sam smisao nije utrkivanje već organizirana zajednička vožnja uz vrhunski support organizatora. I pivo u cilju.

ZA KOGA JE EPIC RIDES?
Za bicikliste i one koji se tako osjećaju. I za one koji vole vožnju biciklom, ali se, iz nekog razloga, ne voze baš često. Za one za koje misliš da bi trebali probati, ali se nisu nikad usudili. Jer na EPIC RIDES ruta i vožnje su organizirane i sa “full support” s naše strane tijekom cijelog događanja.
Ma za sve ljubitelje bicikala, prirode i socijalizacije bez obzira na dob, spol, fizičku i tehničku sposobnost.

E-BIKE?
Apsolutno. E-bike toplo preporučujemo za sve one koji vole vožnju biciklom, ali nisu skloni patnji ili nemaju dovoljno kondicije.

MOGU LI IZNAJMITI BICIKLE?
Na svakom EPIC RIDES eventu moći ćete iznajmiti E-bike našeg partnera Husqvarne.

ŠTO JOŠ MORAM ZNATI?
Iako ovo nije utrka, cijela organizacija bit će na nivou na koji ste navikli od Adria Bikea. Prema vašim riječima to su: atraktivne staze, pravovremena i točna komunikacija, sigurnost i vrhunska organizacija.

KOLIKO TO KOŠTA?
Cijena za EPIC RIDES je 175,00 kn (+5,00 kn Entrio naknada za kupnju ulaznice).

TKO STOJI IZA SVEGA TOGA?
Adria Bike & Husqvarna. A tko drugi?!

 

PRIJAVITE SE NA EPIC RIDES NEWSLETTER:

Skradin.

Šarmantni i pitoreskni gradić za kojeg je šteta da ostane upamćen samo kao “najljepši pogled s autoceste “ i “ulazna vrata u NP Krka”.

Iako ni to nije loše, puno je premalo za ovo zaista posebno i jedinstveno mjesto bogate povijesti, predivne prirode i odlične gastronomije.

Skradin će sav svoj šarm i ljepotu pokazati izvan glavne turističke sezone. Lišen kolone turista koji čekaju na ukrcaj u brod što ih vodi do Skradinskog buka, ostavit će prostora svemu što odlikuje jedan ovakav mali dalmatinski biser. Gradić između rijeke i mora, gradić mostova, šarenih ulica i fasada, gradić nautike, gradić vina i hrane.

Skradinski rižoto je toliko “običan” rižoto da je fascinantan. Svakako ga probajte.



Za Nacionalni park Krka ne treba previše trošiti riječi. Fascinantna kreacija prirode s rijekom Krkom u glavnoj ulozi, slapovima, planinama, bogatom florom i faunom, a sve to začinjeno povijesnim i arheološkim atrakcijama.

Ovaj Epic Rides provest će vas jednim malim dijelom Nacionalnog parka Krka i Skradina te okolice. Ali, to je tek prvi korak, dovoljno lijep da ostanete bez riječi i dovoljno interesantan da poželite više.

Iako je datum 20.11. bliže zimi nego ljetu, Dalmacija i dalje nudi predivne dane s temperaturama itekako ugodnim za vožnju.

No, isto tako, kasna jesen nosi sa sobom veću mogućnost kiše, bure i prohladnog vremena. Stoga u ovom terminu postoji realna mogućnost da vremenske prilike neće dozvoliti potpuno uživanje pa smo stoga odredili parametre koji su ključni za održavanje EPIC RIDES Skradin / Krka:
– temperatura minimalno 10 stupnjeva
– bez padalina
– vjetar ispod 20 km/h

Ukoliko dođe do otkazivanja, uplaćeni iznos besplatno se može prebaciti za bilo koji EPIC RIDES u 2022. godini.

Od Skradina kroz skradinska polja, maslinike i zaseoke duboko u unutrašnjost. Lijepe asfaltirane ceste gotovo bez ikakvog prometa, dugačak ali neprimjetan uspon. Ugodan osjećaj vožnje, idealno za čavrljanje s drugim Epic ridersima.

Ušli smo već debelo u unutrašnjost, majka priroda ovdje već pokazuje neko drugo lice, krš, kamen, prostrani prostori na kojima život nije mazio svoje stanovnike.

Skrećemo u dolinu, plodna zemlja i vožnja kroz maslinike po predivnim makadamskim putevima koje je financirala neka od institucija EU, kako nas je obavijestila velika tabla na putu.

Feed zona točno na pola staze, pa onda malo uspona na iduće brdo. Brdo je zaravan, ravna skoro k’o ploča, a mi idemo po vrhu. Vegetacija predivna, to je ipak Nacionalni park. Vozimo po asfaltu koji uskoro prelazi u makadam, pa uđemo u bujnu crnogoričnu šumu, pa opet izađemo. Krški krajolik koji je toliko poseban i predivan, na ovom dijelu i iznimno očuvan, vodi nas do vjerojatno najspektakularnijeg pogleda u NP Krka.

Kanjon i rijeka ispod nas, jezero ispred nas, na njemu otočić, na otočiću samostan.

Točka na kojoj priroda pokazuje svu svoju maštu i kreativnost.

U nastavku se uglavnom spuštamo uz još jedan uspon prema selima i zaseocima u pitomom skradinskom zaleđu nakon kojeg slijedi završni spust u Skradin.

Epic Rides staze nemaju tehnički zahtjevnih dijelova pa će tako biti i ovdje. Izuzetak je nekih 800 metara drndavog terena (koji će biti adekvatno označen), ali svaki MTB bicikl to savladava bez poteškoća.

Lijepe asfaltirane ceste, zanimljivi i lijepi makadami, jedan veličanstveni vidikovac i vožnja po nacionalnom parku nešto je što najbolje odgovara na pitanje “kakva je staza?”

E-bike? Svakako.

STAZA: 44.6 km / 650 metara uspona / 30% off road

SHORT: Nema službene kratke staze no na dva mjesta staza se može “presjeći” i skratiti za 15 odnosno 10 kilometara.

Mjesto okupljanja: Skradin (točna lokacija naknadno)

Vrijeme starta: 10:00

RASPORED DOGAĐANJA:
EPIC RIDES SKRADIN / KRKA, 20.11.2021. (subota)

09:00 – 09:30 Registracija sudionika i podjela startnih paketa
10:00 – 15:00 EPIC RIDES SKRADIN / KRKA
12:00 – 16:00 Snack, pivo, muzika i druženje
16:00 Završetak EPIC RIDES SKRADIN / KRKA

Cijena: 175,00 kn (+5,00 kn Entrio naknada za kupnju ulaznice)

Uključeno u cijenu:

 • nezaboravna Epic Rides vožnja
 • organizacija događanja
 • gpx staze s visinskim profilom staze
 • identifikacijska pločica EPIC RIDES s imenom i brojem
 • Feed zona na stazi (voće, napitci, voda, energetske pločice)
 • Vozilo podrške u slučaju tehničkog kvara ili nemogućnosti nastavka vožnje
 • bidon u startnom paketu
 • besplatni Espresso prije vožnje / i kap mlijeka po želji
 • snack za prezalogajiti nakon vožnje
 • piće po izboru nakon vožnje (pivo, cola, voda, sok)
 • druženje nakon vožnje uz muziku, pivo i dobru vibru

SPONZORI:

Iskusi i ti EPIC RIDES!

OSIGURAJ SVOJE MJESTO NA VRIJEME