News

08.09.2020

10 GODINA ADRIA BIKE-A

Rujan 2010. godine. Dolazi e-mail koji kaže: “I want to book your MTB holidays on the Croatian Island Brac. My name is Thomas and I am from München (Germany).”

Godinu dana osmišljavanja, istraživanja te razvoja proizvoda, odnosno usluge koju smo nazvali Isle:ride dovelo je prvog stvarnog gosta koji je bio spreman svoj teško zarađeni novac kao informatički inženjer negdje u Münchenu potrošiti, odnosno povjeriti, upravo nama – to jest Isle:ride MTB holidays on Croatian islands, kako smo ga tada, dosta nespretno, definirali. Premda je sama ideja i realizacija projekta, kao i razmišljanje kako bi lijepo bilo napustiti korporativni svijet i baviti se nečime u čemu imaš strast trajala i godinama prije toga, trenutak kad je Thomas odlučio pokloniti nam povjerenje smatramo počekom Adria Bike-a. I tome je ovih dana 10 godina.

Thomas je proveo 7 dana na Braču, solo s našim vodičem Ozrenom. Njih dvojica su postali prijatelji, a Thomas nas je posjetio još jednom, tri godine kasnije na otoku Visu. Nakon Thomasa stvari su se krenule razvijati bržim tempom.
Tijekom idućih nekoliko godina ugostili smo preko 300 gostiju biciklista iz 15-tak svjetskih država s 4 kontinenta, motivacija i apetiti su porasli kao i naša prepoznatljivost.

Idući veliki korak dolazi 2013. godine organizacijom prvog Adria Bike Maratona na Plitvicama. 2014. konačno radimo veliki korak i ostavljamo poslove u korporacijama, zapošljavamo se na minimalac i s puno entuzijazma i malo pameti krećemo u nesiguran i nemiran put privatnog poduzetništva. Ali za to smo se borili.

2014. na scenu izlazi projekt Adria Bike hotels, u kojem puno toga učimo o hrvatskom turizmu, ali isto tako i na široj bazi osvještavamo turističke djelatnike što je to cikloturizam i destinacijski management u području cikloturizma.

Iskustvo s MTB programima na otocima i s utrkom na Plitvicama rezultira u 2015. godini novim projektom – etapnom utrkom “4 Islands”.

2016. godine radimo konačno jedan veliki i sveobuhvatni projekt razvoja cilkloturizma – “Zadar Bike Magic”, a u kolovozu iste godine prvo je izdanje utrke Fužine 2 Sea.

2017 godine odlučili smo napraviti prvu seriju utrka u Hrvatskoj pa tako ubacujemo još jednu utrku i nastaje Husqvarna Adria Bike Series. Iste godine započinjemo i rad na projektu Valamar loves Bike za najveću hrvatsku hotelsku kompaniju

U 2019. godini produbljujemo suradnju s Husqvarnom i Valamarom te Series dižemo na 4 utrke kroz sezonu.

U 2020 godini otvaramo prvi pumptrack u Hrvatskoj zastupajući slovensku tvrtku Alliance, pokrećemo najam električnih bicikala Watt-sat i borbu s Koronom.

Slučaj je htio da je baš 26.09.2020., na dan kada je na rasporedu Krk ’n’ Roll MTB maraton, točno 10 godina od osnutka Adria Bike-a. Stoga jubilarnu, 10 godinu postojanja, otvaramo na Krku! Hvala vam što ste bili s nama i uz nas!