HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES

23.10.2019

FINALNI REZULTATI HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIESA 2019.

Helter Skelter je bio prije pola godine (ni mi ne vjerujemo). Tamo je sve počelo. Skupili smo se u Rapcu i veselili početku biciklističke sezone i još jednom Seriesu. Pa smo nakon toga otišli do Vodica. Okupali se, malo vidjeli kako je to voziti se u špici sezone, da bi zatim spas od ljetnih vručina potražili u Gorskom kotru. U Fužinama. Prošli vikend na Krku smo se od Seriesa oprostili. Tamo smo proglasili i konačne pobjednike, uručili im pošteno zarađene nagrade i slavili kraj još jedne uspješno odrađene sezone. Svi smo bili uspješni, no neki su se ipak istaknuli više od ostalih.

Kategorija Muškarci

Prvo mjesto u sve četiri utrke, maksimalan broj bodova (36000) i fantastična sezona je iza neprikosnovenog pobjednika ovogodišnjeg Seriesa. Christoph Soukup, što drugo reći nego: herzlichen Glückwunsch! Pošto Christoph drugima nije dao niti šansu, prava se borba vodila za drugo mjesto. Na kraju je ono pripalo Slovencu Gregoru Sikošeku, koji je također odvozio sve utrke ovogodišnjeg Seriesa. Broncu je osvojio mladi Kristijan Budimir, ispred kojeg je, sudeći po dosadašnjim rezultatima, jedna blistava karijera. 

Christoph Soukup
Gregor Sikošek
Kristijan Budimir
Sebastian Jenschatz
Matthias Grick

Kategorija Muškarci Master

I dok se u kategoriji Muškarci pobjednik znao i prije posljednjeg obračuna na Krku, ovdje je situacija bila zanimljivija. Iako je postojala šansa da ga netko prestigne, Lenart Noč, koji je još od prve utrke sigurno čuvao prvo mjesto, ipak nije ispustio stečenu prednost. U sekundu identično vrijeme na Krku imao je i njegov sunarodnjak Mitja Tancik, ali Lenartova prednost iz prijašnjih utrka ipak se nije mogla sustići, dok je treće mjesto pripalo Marku Fržopu. Kakvu smo završnicu imali prilike vidjeti na Krku!

Lenart Noč
Mitja Tancik
Marko Fržop
Marin Dekovic
Pavao Roset 

Kategorija Muškarci Grandmaster

I u ovoj se kategoriji pobjednik znao i prije posljednje utrke Seriesa. No to nije spriječilo Petera Vesela da i na Krku pomete svu konkurenciju te osigura i četvrtu pobjedu u četiri utrke u kategoriji Muškarci Grandmaster te time obrani naslov prošlogodišnjeg pobjednika Seriesa. Srebro je također osvojio Slovenac, Lucjan Premrn, dok je bronca pripala Zoranu Periću.

Peter Vesel
Lucjan Premrn
Zoran Perić
Janez Sirnik
Josko Fržop

Kategorija Žene

S tri pobjede u tri utrke, Andrea Kirščić si je već osigurala ukupnu pobjedu, tako da se na Krku zasluženo odlučila za opušteniju varijantu te odvozila E-bike ne ganjajući rezultat. Na postolje su pored nje stale još dvije Hrvatice. To su Paula Vrdoljak na drugom mjestu, te Maja Ena Ljuba, koja je osvojila brončanu medalju.

Andrea Kiršić
Paula Vrdoljak Žene
Maja Ena Ljuba Žene
Teja Plantak Žene
Zlatica Pernjak

Čestitke svim pobjednicima i svima koji su nastupali na ovogodišnjem Husqvarna Adria Bike Series-u! Također se želimo zahvaliti što nas iz utrke u utrku iznova oduševljavate svojom energijom i biciklističkim entuzijazmom. Do iduće sezone! A sada zasluženi odmor!