HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES

23.02.2021

HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES 2021

Bilo je puno upita i pitanja hoće li ili neće biti utrka u 2021. Legitimno pitanje u datim okolnostima o kojima ne treba trošiti riječi, no ništa više nije i neće biti isto kao što je bilo 2019. godine. I pri tome ne mislimo ništa loše pod time, vrijeme je za promjene jer samo promjene su stalne!

Pa da krenemo… Husqvarna Adria Bike SERIES ide i u 2021. godini, u svoju 5. sezonu!

U planu su 3 utrke, i to u sljedećem rasporedu:
08.05.2021 – Helter Skelter MTB maraton, Rabac / Istra
12.06.2021 – Island Hero MTB maraton, Otok Rab
16.10.2021 – Krk ’n’ Roll MTB maraton, Baška / Otok Krk

Zbog neizvjesne situacije s mjerama i zabranama, pomaknuli smo početak sezone u 5. mjesec i smanjili broj utrka na 3.

Dvije su već dobro poznate, Helter Skelter u Rapcu i već legendarna Krk’n’Roll utrka na Krku na samom kraju sezone, dok Island Hero, planiran i za prošlu godinu, dobiva svoju drugu priliku.

Odlučili smo ukinuti i bodovanje i “liga” sistem kako bi u slučaju otkazivanja ili pomicanja termina izbjegli komplikacije i pritužbe na regularnost. Svaka utrka je priča za sebe i svaka od njih stvarno ima svoju, posebnu priču za ispričati.

S obzirom da je naše vjerovanje da svi trebaju i moraju imati mogućnost osjetiti svu ljepotu i čar biciklizma, veliki smo zagovornici svih novih tehnoloških dostignuća u industriji kao što su E-bike ili Gravel koji će zasigurno pridonijeti popularizaciji bicikla i koji će ovaj vaš i naš sport i hobi učiniti još većim i boljim.

Sve te promjene i novosti, inspirirali su nas i da drugačije pristupimo projektiranju i kreiranju staza za utrke.

Stoga će u 2021. godini na svim utrkama Husqvarna Adria Bike Seriesa biti dostupne dvije različite staze: kraća staza – osim kraće dužine i manjeg ukupnog uspona bit će i tehnički lakša, dok će duža staza i dalje biti pravi izazov i u fizičkom i u tehničkom smislu. Staze će se i dalje moći birati na samoj utrci.

S obzirom na još uvijek aktualnu pandemiju COVID-19 virusa, ažurirali smo uvjete povrata uplaćenih startnina pa tako u slučaju otkazivanja utrke imate pravo na povratak punog uplaćenog iznosa startnina ili besplatnog prebacivanja na novi datum utrke ukoliko vam to odgovara. Detaljne uvjete možete pročitati u pravilima za utrku.

Želimo vam dugu, uspješnu i veselu sezonu na biciklima i vidimo se uskoro!

Više o svim Husqvarna Adria Bike Series 2021 utrkama doznajte ovdje:


HELTER SKELTER 2021. MTB MARATON
RAB ISLAND HERO 2021. MTB MARATON
KRK’N’ROLL 2021. MTB MARATON

ENGLISH VERSION