HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES

27.05.2019

PREDSTAVLJAMO POBJEDNIKE HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES-A 2018: IVICA MESARIĆ

DOKAZ DA JE VAŽNO ZABAVLJATI SE

Ivica Mesarić ima za sobom već dvije pobjede među Masterima na Husqvarna Adria Bike Series-u. S obzirom na konkurenciju unutar kategorije (Marin Deković, Pavao Roset, Joško Fržop, Siniša Herman; da spomenemo samo neke) jasno je o kakvom se kontinuitetu kod Ivice radi. Ali, kao i svaki Dalmatinac, Ivica će uvijek društvo i dobru zabavu na utrkama, po važnosti staviti ispred rezultata. Uvjerite se i sami:

Kako ste se navukli na brdski biciklizam?

Obzirom da su moje generacije provele djetinjstvo na ulici, bicikl je bio sastavni dio toga. 1989 je održana prva biciklijada u Vodicama na kojoj sam osvojio 2. mjesto. I tako je sve počelo.

Što Vas je privuklo MTB utrkama i kako je to izgledalo na početku?

Moj dobar prijatelj, Goran Grbelja Điđi, početkom 90-tih je među prvima doveo “ozbiljniji“ MTB u Vodice i par godina poslije smo i mi, mlađe generacije, krenuli tim putem. Moja prva službena trka bila je 1999 g. – državno prvenstvo Hrvatske u Makarskoj.

Što Vas je motiviralo u počecima natjecateljske karijere, a što Vas motivira danas?

Druženja, pripreme za utrke, dijeljenje iskustava, dobri rezultati, nove staze; sve je to bila motivacija za dalje. Nakon toliko godina u MTB-u, i danas to radim s velikom ljubavlju. Volim taj izazov, staze se mijenjaju, dolaze mlađi natjecatelji, uvijek je nešto novo. Kako je život danas dosta užurban i stresan, vožnja biciklom mi je veliki odušak – “u zdravom tijelu, zdrav duh“.

Kako izgleda dan u životu brdskog biciklista?

Kako radim i imam obitelj, vremena za bicikl je sve manje. Nastojim trenirati bar 4 dana u tjednu, ali sve ovisi o slobodnom vremenu. Nekad je to pet puta, a nekad se cijeli tjedan ne sjedne na bike.

Kako se pripremate za utrku?

Za utrke se ne pripremam ništa posebno. Treninzi su malo redovitiji nego inače, ali živim normalno, hranim se normalno, bez susprezanja u prehrani ili nečemu drugom. Zbog biciklizma se ne odričem ničega, u smislu izlazaka, druženja, putovanja ili prehrane. Biciklizam mi je hobi, velika ljubav, a ne obaveza.

Koji biste rezultat u svojoj natjecateljskoj karijeri izdvojili kao Vaše najveće sportsko postignuće i zašto?

Kao najveće postignuće bih možda izdvojio 7-8 puta osvajanje prvenstva HR i kupa HR u XCO-u, a kasnije i u XCM-u. Naravno, nezaboravno i lijepo iskustvo bilo je i nastupati za hrvatsku reprezentaciju po Engleskoj, Austriji i Italiji od 2004. do 2008. Tu su svakako i dva naslova u Husqvarna Adria Bike Series-u, jer to je po konkurenciji najjače natjecanje u Hrvatskoj i šire.

Kako biste opisali svoje iskustvo na utrkama Husqvarna Adria Bike Series-a?

Opisao bih ga kao jedno ugodno i lijepo iskustvo, u kojem ću kad god budem imao priliku sudjelovati. Posebno me veseli vidjeti veliki broj rekreativaca kojima na licu vidim istu onu strast i želju koju i sam osjećam.

Što biste rekli nekome tko tek razmišlja o tome da se prijavi na utrke Husqvarna Adria Bike Series-a?

Nema tu puno razmišljanja, treba se jednostavno prijaviti. To je odlično iskustvo, dobra ekipa i zabava. Bez greške.

Koja su Vaša očekivanja od Husqvarna Adria Bike Series-a 2019.? 

Moja očekivanja se uvijek ista; dobra zabava, dobre staze, ugodna vožnja i naravno dobar rezultat.

Saznaj sve o nadolazećim utrkama i prijavi se:

DALMATINER MTB MARATON, VODICE 15.06.2019.

FUŽINE 2 SEA MTB MARATON, FUŽINE 24.08.2019.

KRK ‘N’ ROLL MTB MARATON, BAŠKA 12.10.2019.