HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES

21.03.2018

Otvaramo prodaju za Fužine 2 Sea!

Ako ste se barem jednom vozili autocestom A6 Zagreb – Rijeka onda znate da se kod odvojka “Vrata” otvara pogled na Fužine, slikoviti gradić smješten uz jezero Bajer, usred dubokih gorskih šuma i brdašaca koji kao da se jedno drugome trude popesti na ramena ne bi li odozgo uhvatili pogled na more. Cijeli taj fužinski predio izgleda kao da je izvučen iz neke bajkerske bajke, baš kao must-do svakog brdskog biciklista. Utrka Fužine 2 Sea prilika je da tu vožnju zaista i ostvarite, i to u društvu nekoliko stotina onih kojima na odvojku “Vrata” pada na pamet ista ta ideja.

Fužine 2 Sea 2018 – održati će se u subotu 25.08. u Fužinama. Za razliku od njena prva dva izdanja, ovoga puta ne morate unaprijed odlučiti koju ćete stazu voziti, to ćete odlućivati u samoj vožnji. Datum 25.08. obećava paklene vrućine svugdje po obali i kontinentu ali ne i u srcu Gorskog kotara. Ovdje su noći hladne i ugodne za spavanje, te svakako sugeriramo da za kraj ljeta doživite jedan vikend u Gorskom kotaru. Kao i na ostalim utrkama Husqvarna Adria Bike Series-a, u petak navečer organiziramo besplatnu noćnu vožnju u suradnji sa Noćnim vozačima Hrvatska. Tu je i Kid’s corner koji će zabaviti podmladak dok vi vozite a bolja ili lošija polovica uživa u hladovini i čeka da se vratite blatni, znojni, sretni, neozljeđeni i prepuni pobjedničkog duha.

Utrka Fužine 2 Sea svoju je reputaciju ponajviše izgradila zahvaljujući stazi F2S 80, 80 kilometara dugom điru od Fužina do obale mora i nazad, sa 800 metara visinske u jednom smjeru i još 800 metara u povratku. Visinsku razliku prate i sićušne promjene u temperaturi i klimi pa je tako start prošle godine bio na 9 stupnjeva C, a na vrhu uspona sa morske strane izmjeren je  41 stupanj (Celzijusa, ne uspona). Ozbiljan izazov za ozbiljne bicikliste. Ako ste do sada razmišljali koja će biti granica bicikliranja koju ćete dosegnuti u 2018, F2S 80 bi definitivno trebao biti na  vašoj listi. Osim fizičke zahtjevnosti, tu je i tehnički zahtjevan i izuzetno dug singletrail kojeg je rijetko tko odvozio bez stajanja i odmora. Onda?  Možeš li to?

Ostale staze F2S 50 i F2S 30 zadržavaju se u hladu šuma i pokazuju sve čari Gorskog kotara ljeti.  Riječ je o stazama koje će zadovoljiti i one kojima uživanje u brdskom biciklizmu ne znači nužno ići do krajnjih granica svojih mogućnosti, ali do krajnjih granica Gorskog kotara i panoramskog pogleda na kvarnerski arhipelag, to može. Nisu nimalo nezahtjevne a još manje dosadne, baš prava mjera onoga što se popularno u narodu naziva brdski biciklizam.

Sve informacije i obavijesti vezane uz utrku objavljivat ćemo redovito na našoj stranici. Startninu možete kupiti ovdje, a opširnije o cijelom Husqvarna Adria Bike Seriesu 2018 pročitajte ovdje.