HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES

14.05.2018

Nove staze za Adria Bike Maraton Plitvice 2018!

Za 6. izdanje Plitvica trasirali i napravili potpuno nove staze za koje vjerujemo da će vas oduševiti kao što su i nas.

Najviše promjena doživio je Easy koji je u potpunosti novi. Dužine je 35 kilometara i ukupnog uspona 650 metara, kombinacija svega, od asfaltne ceste na početku, šumskih puteva unastavku, sve do zanimljivih singlica koje za raziliku od dosadašnjih godina nisu strme, ali su tehnički interesantne.

Classic je narastao na skoro 56 kilometara i dobio nešto i visine pa je sada ukupni uspon 1.100 metara što je 7 kilometara i oko 150 visinske razlike više nego proteklih godina. Classic je 60% novi pri čemu kao i na Epicu ostaje zadnji spust po singlici prije cilja.

Epic je također narastao i u dužinu i u visinu pa sada ima nešto preko 70 km i 1.650 metara uspona. Gotovo 50% Epica je potpuno novo, a ostavili smo one dijelove s kojima su Epičari bili zadovoljni i do sada, finalni dugački singletrail spust na kojem ovoga puta ne bi trebalo biti gužve. Dodali smo još par interesantnih šumskih dijelova gdje će Husqvarnina oprema imati puno posla, a vi svi skupa osmjeh da će vas vilica boljet (ona na licu, ali i ona na biciklu).

Staze se biraju za vrijeme same utrke, ukoliko naravno stignete do kontrolnih točaka prije time limita.

Vidimo se.