HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES

01.06.2020

NOVO NORMALNO: HELTER SKELTER 2020

Čuli ste za to, jel’ da? Ne trebate neka posebna objašnjenja zašto moramo drugačije ove godine?
Izazovna godina za sve, gomila teških i neizvjesnih odluka, no odluku da organiziramo utrku čim to okolnosti dopuste bila je donesena odavno. Opće teme o tome kako će izgledati svijet nakon Covid-a odavno su već ispričane. Mi vam ovom prilikom želimo približiti kako će izgledati utrke u 2020. godini.
Pa krenimo.

Husqvarna Adria Bike Challenges – Serija je bila predvidiva, s točnim rasporedom i datumima, glavnim i sporednim glumcima, režiserima, rekvizitom i scenografijom. Kako ćemo 31.12.2020. pričati o protekloj godini, ne znamo. Bit će izazovno. Bit će challenging. Ići ćemo od utrke do utrke. Dan po dan. Pa ćemo vidjeti kamo će nas sve skupa to odvesti. Stoga smo promijenili ime u Husqvarna Adria Bike Challenges.

Bodovanje – termini su se promijenili, ne znamo koliko utrka će biti ili neće i ne znamo kada će biti. Svako bodovanje bilo bi neregularno. Stoga nema bodovanja.

Novčane nagrade – nema bodovanja, nema novčanih nagrada. No novčane nagrade koje dijeli 10-tak najboljih i najbržih bile su prve na popisu budžetskih restrikcija koje su posljedica velikog udarca pandemije na turistički sektor i njihov udio u financiranju utrka. Čitaj: nema love. Samo slava!

Epidemiološke mjere – držanje distance, dezinfekcija, pravilno posluživanje hrane i pića one su o kojima ste mogli najviše slušati ili čitati protekla dva mjeseca. No ima ih još: kontrola kontakata, maske, mjerenje temperature, evidencija zaposlenika i sudionika….. Utrka pod maskama! Ma ne. Nije to maskembal.

Organizacija utrke – Utrke koje ćete pohoditi u 2020 bit će u organizacijskom smislu ponešto drugačije od onih koje ste do sada pohodili.
To je to “novo normalno”.
Neće više biti plastičnih čaša na feed zonama nego ćemo vam isotonik ili vodu točiti direktno u bidon koji dobijete u startnom paketu. Banane više neće biti narezane na pola nego ćete dobiti cijelu. Piva će biti u limenkama. Pobjednike nećemo ljubiti i nećemo im vješati medalje oko vrata.
Na prijavama neće biti gužve jer će razmak morati biti 2 metra. Start utrke biti će u blokovima tako da neće biti gužve na stazi što je često bila primjedba.
Promjena će biti i što se tiče staza – fokus će nam biti istrasirati, očistiti i pripremiti najatraktivnijih cca 30-35 km koje ste vozili. Kvaliteta će biti ispred kvantitete kako bi mogli adekvatno osigurati svaki segment staze. Ne znamo točno brojke, ali cca 35 km i 800 visinske. Za one koji žele znati više – dva kruga. Takozvani multi-lap maraton.

Neke stvari ostaju iste i neće se nikad mijenjati: vrhunsko iskustvo utrke, odlično označene staze, profesionalni pristup sigurnosti sudionika i organizaciji utrke, pravovremena i točna komunikacija. I ono najvažnije – puno poznatih i nasmiješenih lica. S maskom ili bez nje. Na dva metra razmaka ili malo bliže.

Dobrodošli u novo normalno.
Dobro došli na Helter Skelter MTB maraton.

SAZNAJ VIŠE