HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES

11.03.2020

OBAVIJEST U VEZI ODRŽAVANJA UTRKA I KORONAVIRUSA (COVID-19)

Sigurnost natjecatelja i svih sudionika na događanjima koje organiziramo proteklih sedam godina visoko je na ljestvici prioriteta nas organizatora. Ona je posebno važna u ovom trenutku kad se suočavamo s nepredviđenim razvojem događaja vezanih uz koronavirus. S obzirom na situaciju smatramo da je naša obveza, kao i obveza svih vas, zaštititi sebe i sve ostale sudionike i posjetitelje na utrci od neželjenih posljedica koje zaraza koronavirusom može imati i štetu koju može prouzročiti široj zajednici. 

Prva utrka Husqvarna Adria Bike Series-a na rasporedu je 18.04.2020. u Vodicama, što je za nešto više od pet tjedana. S organizacijske strane pripreme za utrku su i dalje u tijeku te u ovom trenutku ne planiramo otkazivanje utrke ili premještanje iste na neki drugi datum. 

U svakodnevnom smo kontaktu sa Stožerom civilne zaštite Šibensko-kninske županije i Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske te ćemo sukladno njihovim uputama i preporukama postupati i donositi daljnje odluke. 

Naša je nakana i želja da se utrka održi prema planiranom rasporedu, no ako takva mogućnost dođe u pitanje zbog objektivnih okolnosti na vrijeme ćemo vas obavijestiti o eventualnim odgodama ili otkazivanjima te dati dodatne upute o postupanjima u novonastaloj situaciji. 

Kao i svi, iskreno se nadamo da će se situacija oko koronavirusa staviti pod kontrolu te da će se utrka Dalmatiner MTB maraton, kao i sve ostale utrke pod okriljem Husqvarna Adria Bike Seriesa, održati prema planiranom rasporedu.