HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES

06.08.2019

OBJAVLJUJEMO STAZE ZA FUŽINE 2 SEA MTB MARATON

Četvrtu godinu utrke Fužine 2 Sea pratit će i četvrta “generacija” staza za koje sad možemo stvarno ustvrditi da će biti najatraktivnije i najbolje do sada.
Uzeli smo u obzir neke od vaših komentara nakon utrke i one koji su se činili logičnim i ostvarivima implementirali u ovogodišnje izdanje.
Ono što ste hvalili i što niste kudili ostavili smo kako je i bilo pa se ovogodišnje staze ne mogu zvati novima već “faceliftingom” postojećih. A s obzirom da su prošlogodišnje staze na Fužinama dobile vašu najveću ocjenu od svih utrka koje smo radili do sada, visokih 8,57 na skali od 10, “facelifting” je sasvim dovoljan.

EASY
Sve tri staze kreću, tradicionalno, s brane jezera i u prvih par kilometara prolaze uz samo jezero predivnim fužinarskim krajem. Prvi lagani uspon vodi vas u šumu gdje ćete biti okruženi predivnim goranskim krajolik. Tehnički, staza je kombinacija brzog makadama i kraćih asfaltnih dionica. Nakon prelaska pruge kreće malo ozbiljniji i tehnički zahtjevniji uspon nakon kojeg slijedi brzi makadamski spust koji je mjestimično prilično “izrovan” vododerinama.
U Liču je feed zona za Easy stazu nakon koje ulazite u šumu, a za sami kraj čeka vas zabava na dva kotača – šuma protkana singlicama, oštrim zavojima, usjecima, potočićem i kratkim usponima koji izbijaju dah. Zabavno, ali ne tehnički prezahtjevno. Ako ne bude mokro, a valjda neće ovaj put!

Dužina: 30 km / Ukupni uspon: 500 metara

CLASSIC
Pravi klasik. Vjerojatno najljepša staza koju možete voziti. Kreće od jezera pa proplancima i šumama, dolinama i livadama dolazi do prvog brda na Classicu. Oštar, djelomično i tehnički uspon pa brzi spust u dolinu. Na 22. km kreće drugi uspon, konstantnih oko 10%, ali po asfaltu i u dubokom hladu. Malo vožnje po šumi pa tehnički spust u dužini 2 km. Skupina vidikovaca na cijeli Kvarner nazvana “Oči Vinodola” sigurno su “highlight” cijele rute. Ako baš ne lovite vrijeme i rezultat ovdje je mjesto za kontempliranje o smislu života, a pastirski pašnjaci kojima ste okruženi zovu upravo na to.
Povratak je miks uspona i spusteva, asfalta i makadama, a da asfalt može biti itekako izazovan i tehnički zabavan vidjet ćete na spustu u Lič. Neposredno prije cilja još malo singlica po šumi.
Baš lijepa staza!

Dužina: 51 km / Ukupni uspon 1.060 metara

EPIC
Utrka je dobila ime po tom spustu do morske obale i potom usponu natrag. Prvih 29 kilometara ide zajedno s Classic stazom, a nakon 2 km tehničkog spusta putevi se razdvajaju. Epic nastavlja dalje po singlici, malo šume i makadama, a potom slijedi još jedan spust prema morskoj obali. Dugačak tehnički “singletrail” koji se pamti. Kad se spustite iz Gorskog kotara čeka vas još jedno brdo na kojem smo za ovo izdanje pronašli novih singlica i uzbrdo i nizbrdo te izbjegli cestu gdje god smo mogli. Uspon nazad u gorske krajeve je isto nešto što se pamti. 15% pa ponekad i koji stupanj više. Ono po čemu se također pamti ova utrka je promjena klime tijekom utrke. Start je u pravilu na 15-tak stupnjeva, a temperatura tijekom uspona često je oko 35. Ozbiljan izazov za sve one koji se smatraju punokrvnim biciklistima.

Dužina: 72 km / Ukupni uspon 1.880 metara

Možeš li to? Prijavi se za Fužine 2 Sea OVDJE

Saznaj više o ostalim utrkama Husqvarna Adria Bike Series-a 2019.:

KRK ‘N’ ROLL, BAŠKA 12.10.2019.