HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES

01.10.2019

OBJAVLJUJEMO STAZE ZA KRK’N’ROLL 2019

Prošle godine staze u Baški bile su HIT! Može li bolje? Može!

Krk je ludo mjesto za MTB. Predivni pogledi, zabavni singlovi, mjesec i zvijezde, malo tehnički, malo jurnjava, malo cesta, Baška, Dobrinj, Vrbnik…. svega i puno. Proveli smo nekoliko dana i ove godine istražujući što bi još mogli poboljšati i na kraju… ostavili sve isto kao i prošle godine.
Tko je bio, imat će priliku opet. Tko nije bio, imat će priliku provozat ono o čemu se priča.
Idemo redom!

EASY
Klasik. Highliht Baške i njezine okolice. Uspon na mjesec po predivnom kamenitom pješačkom putu s fantastičnim pogledima na Bašku i okolno otočje. Nakon uspona čeka vas i vožnja po mjesecu koji upravo u ranu jesen pokazuje svu svoju ljepotu. Spust je po cesti prema Baški i zatim zanimljivim singletrailovima nazad do cilja. Nije teško ali nije niti potpuno jednostavno. Uspon na mjesec sigurno je jedan od najzanimljivijih uspona u cijeloj Hrvatskoj, vožnja po mjesecu se ne zaboravlja. Posebno ako imate buru u leđa pa lagano jurite 35 km/h.
Dužina: 26 km / Ukupni uspon: 452 metara

CLASSIC
Nakon 13.5 km razdvaja se od EASY-ja i kreće svojim putem, prema Vrbniku. Od prošle godine jedna mala zabačena cestica pretvorila se u široku dvotračnu prometnicu no uskoro ulazimo u Vrbničko polje i zatim se strmo spuštamo prema moru. Nakon mora i vožnje uz sjevernu stranu otoka čeka vas konstantna promjena terena i ritma a u povratku i zanimljivi tehnički singletrail koji ide malo gore malo dolje, malo kameno, malo zemljano. Cesta i povratak u Bašku kroz Baško polje. Ako ganjate rezultat, razmislite o tome gdje možete pretjecati jer na singlovima je to prillično izazovno.

Dužina: 54 km / Ukupni uspon: 1.021 metara

EPIC:
Odvaja se od CLASSICA na 28.5 km i radi dodatni krug, skroz do Dobrinja u kojem je i feed zona. Inače, odmah preko puta feed zone su vjerojatno najbolje šurlice sa gulašom koje možete pojesti na Krku, pa ako ste onaj koji mora stići do time limita (7 sati), ovo je mjesto za vas. Iza Dobrinja čeka vas atraktivna staza prepuna šumskih puteva, cestica, prolazaka kroz dvorišta, susreta sa ovcama i fazanima, sve do cilja u Baški gdje vas čekaju navijači.

Dužina: 71 km / Ukupni uspon: 1.324 metara

GPS fileovi stižu svim prijavljenima dan prije utrke, a staze su kao i na svim utrkama Husqvarna Adria Bike Series-a precizno i dobro označene. Na utrci su 3 feed zone raspoređene po stazama + feed zona u cilju.

Show must go on!
Vidimo se 12.10. u Baški

VIŠE DETALJA O UTRCI

KUPI STARTNINU