HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES

26.09.2022

OBJAVLJUJEMO STAZE ZA KRK’N’ROLL 2022.

Otok Krk vrhunsko je mjesto za brdski biciklizam, a staze na Krk ’n’ Roll MTB maratonu vjerojatno su najbolje MTB iskustvo koje možete doživjeti na ovom predivnom otoku.

Zabavni singlovi, pogledi na more, obalu i okolne otoke, mjesec i zvijezde, malo tehnički, malo jurnjava, malo cesta, Baška, Dobrinj, Vrbnik… svega i puno. Ovogodišnje staze na neki način su “the best of” svih staza koje smo imali u proteklih 5 izdanja.

Tko je bio, imat će priliku opet. Tko nije bio, imat će priliku provozati ono o čemu se priča.

Idemo redom:

THE BEACH BOYS

Dva kilometra dugačka šljunčana plaža zaštitni je znak Baške. Logično je da će za kraću stazu trebati manje vremena pa će tako vozačice i vozači koji odaberu ovu stazu prije završiti na plaži. Od tuda i naziv staze, a slučajno se zove kao jedna od kultnih rock grupa iz Kalifornije.
Start i prvih 7-8 kilometara svojevrsni je klasik i jedna od najpoznatijih staza puno šire od otoka Krka. Uspon na Mjesec po predivnom kamenitom pješačkom putu s fantastičnim pogledima na Bašku i okolno otočje. Nakon uspona, čeka vas i vožnja po Mjesecu, koji upravo u ranu jesen pokazuje svu svoju ljepotu.
Tehnički nezahtjevni asfaltirani spust vraća vas u dolinu a zatim staza skreće u polje i preko poljskih puteva, zemljanih singlica i vožnji kroz suhozide, vraćamo se u Bašku. Pivo i plaža na dohvat ruke.

60% off road / 40% asfalt

Krk'n'Roll 2022 staza

THE ROLLING STONES

Srednja staza razdvaja se na 13.5 km i kreće prema Vrbniku te prolazi kroz Vrbničko polje i potom se vraća nazad kroz gomilu singletrailova i poljskih puteva. Kamen i zemlja konstantno se izmjenjuju, nema velikih uzbrdica, ali niti nizbrdica, sve dok ne počne dugi i konstantni uspon prema feed zoni. Nakon feed zone čeka vas već dobro poznati singletrail koji ne nudi puno mjesta za preticanja, ali onima s tehničkim znanjem i fizičkom snagom nudi puno prostora za bijeg ili spajanje.
Zadnji dio staze je jurnjava po cesti pa zatim nastavak jurnjave kroz nezahtjevne poljske puteve i singlice sve do cilja.

75% off road / 25% asfalt

Krk'n'Roll 2022 staza

THE QUEEN

U Vrbničkom polju, na 24 km, staza The Queen odvaja se od srednje staze i strmo se spušta prema moru. U idućih 15 kilometara čeka vas gotovo 500 metara uspona, od kojih izdvajamo jedan s konstantnim nagibom preko 10%. Druga feed zona je u Dobrinju, a ponovno spajanje s Rolling Stonerima je na 49. kilometru i ovdje računajte na moguću gužvu u prometu. Nakon prelaska ceste dolazi 3 km uspona po širokom makadamu pa ako lovite postolje nastojte ovdje obaviti pretjecanja, jer nakon feed zone opet kreću singlice.
Zadnji dio staze je spust po cesti i jurnjava po poljima sve do Baške.
Kraljevska staza, The Queen, bit će izazov za sve ozbiljne MTB vozače i one koji se tako osjećaju.

74% off road / 26% asfalt

Krk'n'Roll 2022 staza

KRK ‘N’ ROLL 2022. MTB MARATON

ENGLISH VERSION