HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES

16.09.2020

OBJAVLJUJEMO STAZE ZA KRK’N’ROLL

Krk je fenomenalno mjesto za brdski biciklizam. I ne samo za to.

Krk je ludo mjesto za MTB. Predivni pogledi, zabavni singlovi, mjesec i zvijezde, malo tehnički, malo jurnjava, malo cesta, Baška, Dobrinj, Vrbnik… Svega i puno. Proveli smo nekoliko dana na Krku kako bi složili što atraktivnije staze jer već prijašnjih godina ljestvica je podignuta visoko visoko. S obzirom na cjelokupnu situaciju, odlučili smo se kvalitetu staviti ispred kvantitete pa smo stoga sve ono najbolje iz prošlogodišnje tri staze zapakirali u dvije zaista atraktivne ljepotice.

Staze su koncipirane u obliku broja 8, a na sjecištu je feed zona kroz koju prolaze obje staze. Staza se može birati i tijekom same utrke, odnosno upravo na tom sjecištu gdje je i feed zona, bez obzira na to koju ste se stazu inicijalno prijavili. Kao i uvijek, sve će biti jasno i dobro označeno na terenu.
Dvije nove staze nisu više ni Easy ni Classic ni Epic, već smo im dali nova imena sukladno imenu utrke. 

THE BEACH BOYS 

Dva kilometra dugačka šljunčana plaža zaštitni je znak Baške. Logično je da će za kraću stazu trebati manje vremena pa će tako vozačice i vozači koji odaberu ovu stazu prije završiti na plaži. Od tuda i naziv staze, a slučajno se zove kao jedna od kultnih rock grupa iz Kalifornije.

Start i prvih 7-8 kilometara svojevrsni je klasik i jedna od najpoznatijih staza puno šire od otoka Krka. Uspon na mjesec po predivnom kamenitom pješačkom putu s fantastičnim pogledima na Bašku i okolno otočje. Nakon uspona, čeka vas i vožnja po mjesecu, koji upravo u ranu jesen pokazuje svu svoju ljepotu. Na prvoj feed zoni odvajaju se staze i kraća ruta kreće u izazovni, preko 3 km dugačak, singletrail, koji smo i za ovu utrku očistili samo za vas.

Nakon singlice, par kilometara brzog spusta po cesti, pa opet skretanje u polje i preko poljskih puteva, zemljanih singlica i vožnji kroz suhozide, vraćamo se u Bašku. Neka vas brojke kilometara i uspona ne zavaraju, ovo je prava poslastica zapakirana u relativno malom pakiranju.

31.9 km / 613 metara uspona / 21% single-trail / 54% gravel /  25% asfalt

THE ROLLING STONES

Duža staza dodatni je krug na kraću stazu i prvih 18 kilometara do prve feed zone obje staze dijele istu rutu. Nakon feed zone, THE ROLLING STONES kreće prema Vrbniku i tu počinje MTB raj s gomilom singletrailova, makadama, poljskih puteva, strmih uspona po tehnički izazovnom terenu i poneki brzi spust po asfaltu. Dinamično u svakom slučaju i tek kad se malo odmorite na asfaltu ili lijepom makadamu, kreću usponi i poljski puteljci kroz šumarke i šume otoka Krka. Staza potom juri sve do Dobrinja, u kojem je i feed zona. Inače, odmah preko puta feed zone su vjerojatno najbolje šurlice s gulašom koje možete pojesti na Krku, pa ako samo planirate u cilj stići do time limita (7 sati), ovo je mjesto za vas. Iza Dobrinja (neovisno o tome jeste li stali na šurlice ili ne), čeka vas malo asfalta za početak pa nastavak rollanja i stiskanja po singlicama, cesticama, susreti s ovcama i fazanima, prolasci kroz dvorišta i lajanje pasa, sve dok se ponovno ne spojite s kraćom stazom. No tu nije kraj, opet zahtjevna i atraktivna singlica, pa malo jurnjave po cesti i onda kroz polja do ciljne ravnine.

Izazov dostojan imena i reputacije utrke u jednoj sasvim drugačijoj sezoni. 

63.2 km / 1.351 metara uspona / 20% single-trail / 53 % gravel / 27% asfalt

GPS fileovi stižu svim prijavljenima dan prije utrke, a staze su kao i na svim utrkama u organizaciji Adria Bike-a precizno i dobro označene. Na kraćoj stazi je jedna feed zona, a na dužoj 3, + feed zona u cilju.

KRK’N’ROLL MTB MARATON 2020.