HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES

30.08.2019

POREDAK NAKON 3. UTRKE HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIESA

Još nešto više od mjesec dana, oko 70 kilometara pedaliranja, pokoja strma singlica i nekoliko litara znoja.

Toliko još treba čekati do proglašenja konačnog pobjednika ovogodišnjeg Husqvarna Adria Bike Seriesa i posljednje utrke ove sezone, Krk’n’Roll-a 2019. Zadnja četvrtina u svim sportovima, pa drugačije nije ni u biciklizmu, nudi možda i najviše uzbuđenja. Tako blizu kraja, a sve je još moguće.

I dok se u nekim kategorijama već zna konačni pobjednik, u ostalima je sve još otvoreno.
Podsjećamo, za ukupni plasman boduju se 3 najbolja rezultata pa tako ako netko nije bio na jednoj od protekle 3 utrke – nema veze. Krk je prilika za iskupljenje.

Trenutačno stanje izgleda ovako:

U kategoriji Muškarci pobjednik se već zna. Austrijanac Christoph Soukup odvozio je sve tri utrke Seriesa i pobjedio u svakoj od njih. Svaka čast, Christoph, sada na Krku smiješ prebaciti u nižu brzinu, zaslužio si. Iako je prvo mjesto zauzeto, za srebro će se najvećem hrvatskom otoku biti velike borbe. Za sada uvjerljivo drugi, Gregor Sikošek trenutno je najvjerojatniji kandidat, međutim za vratom mu puše nekoliko natjecatelja koji su bili samo 2 utrke i možda baš na Krku odvoze svoju najbolju utrku do sada: Kristijan Budimir, Sebastian Jenschatz, Matthias Grick,Jakob Smolnikar, Milo Pilski, Tomislav Katalenić, Robert Jenko ili Davor Ružić svi još imaju šansu popesti se na postolje.

Slična je situacija i u kategoriji Muškarci Grand Master. Uvjerljivo najbolji na svim utrkama Seriesa, Peter Vesel, već je osigurao i ukupnu pobjedu pa će 12.10. moći uživati u utrci ne brineći se previše za prolazno vrijeme. Kako sada stvari stoje, za mjesto na postolju pored Petera bore se Joško Frzop, Aleš Kastelic i Mario Žanić. Međutim, nekoliko je natjecatelja ostvarilo odlične rezultate na dvije utrke i dobro vrijeme na Krku sigurno ih može pogurati u top 3. Među njima su Lucjan Premrn, Janez Sirnik, Ljudevit Perhot, Zoran Perić, Iztok Kuret. Grand masteri imaju veliko finale na Krku.

I dok je u prve dvije kategorije pobjednik već siguran, u Muškarcima Masters nas čeka prava poslatstica. Nijedan se natjecatelj nije izdvojio od ostatka i sve će ovisiti u posljednjoj utrci Seriesa. Gusta će biti utrka i nemilosrdna borba do zadnjih metara u cilju. Lenart Noč, Mitja Tancik, Marko Frzop, Marin Pejdo ili Marin Deković, tko god od vas na kraju bude bolji, za nas ste svi pobjednici!

I u kategoriji Žene već znamo tko je ukupna pobjednica, pa ćemo tako Andrei Kiršić, koja je neprikosnovena pobjednica svih utrka Seriesa, ovom prigodom odmah i čestitati! Bravo! Drugo mjesto za sada sigurno čuva Paula Vrdoljak, no Maja Ena Ljuba, Teja Plantak i Zlatica Pernjak joj na Krku još stignu pomrsiti račune.

Jedino što nam je sada preostalo je pričekati 12.10.2019. Sve je na vama! Vidimo se na Krk’n’Roll-u!

UKUPNI POREDAK NAKON 3. UTRKE HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIESA

PRIJAVI SE NA KRK’N’ROLL MTB MARATON