HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES

17.10.2018

Rezultati Husqvarna Adria Bike Series 2018

Finalni rezultati Husqvarna Adria Bike Series-a 2018.

Završetkom treće i posljednje utrke dobili smo pobjednike ukupnog Series-a u 2018. godini koji su proglašeni u 4 kategorije – Muškarci, Žene, Muškarci Master i Muškarci Grand Master. Ukupni nagradni fond koji će podijeliti pobjednici iznosi 83.000 kn, a na tri utrke sudjelovalo je čak 1626 sudionika.

U nekim kategorijama pobjednik je odlučen doslovce u zadnjim metrima dok je u nekim pobjeda bila već ranije prilično čista, trebalo je samo mirno privesti utrku kraju. U nastavku kratki osvrt po kategorijama:


Kategorija Muškarci

U kategoriji Muškarci pobijedio je hrvatski biciklist Robert Šangulin osvojivši ukupno 29.272 boda (od 31.000 ukupno mogućih). Robert je ostvario jedno 3. mjesto, jedno 4. i jedno 5. mjesto u kategoriji, a na sve tri utrke vozio je Epic stazu.
Drugo mjesto osvojio je Jurica Galić s ukupno osvojenih 28.392 boda, a treće mjesto je osvojio Hrvoje Mudrovčić. Jurica Galić je nakon prve utrke (Plitvice) bio drugoplasirani s gotovo identičnim vremenom kao i Robert Šangulin, no na Fužinama i Krku Robert je ostvarivao puno brža vremena i rutinirano osvojio prvu titulu na Husqvarna Adria Bike Serie-u.

 1. Robert Šangulin
 2. Jurica Galić
 3. Hrvoje Mudrovčić
 4. Hrvoje Ružić
 5. Martin Mijaljević

Kategorija Muškarci Master

Od prve do posljednje utrke u kategoriji Muškarci Masters poredak prve trojice nije se mijenjao. Prvoplasirani Ivica Mesarić, drugoplasirani Pavao Roset i trećeplasirani Marin Deković cijelu sezonu love jedan drugoga, no na kraju je redoslijed bio jednak kao i nakon prve utrke. Sva trojica prvoplasiranih vozili su cijelu sezonu najduže Epic staze na svim utrkama. Ivica Mesarić osvojio je ukupno 29.610 bodova što je u svim kategorijama drugi najveći broj bodova, odmah iza pobjednika kategorije Muškarci. Zanimljivo je da su bodovi koje su osvojili Pavao Roset i Marin Deković u ukupnom zbroju na 3 i 4. mjestu ukupno što dovoljno govori o kvaliteti koju ima Masters kategorija na ovogodišnjem Series-u.

 1. Ivica Mesarić
 2. Pavao Roset
 3. Marin Deković
 4. Milan Mesić
 5. Boris Basta

Kategorija Muškarci Grand Master

U Grand Masterima pobjedu je premoćno odnijela legenda slovenskog i svjetskog brdskog biciklizma Peter Vesel. Peter je cijelu sezonu bio dominantan osvojivši tri puta 1. mjesto u svojoj kategoriji . 2. mjesto osvojio je Iztok Kuret koji je za ovu sezonu odabrao drugačiju taktiku pa je tako sva tri puta vozio Classic stazu te sva tri puta osvojio 1. mjesto na Classicu u svojoj kategoriji. 3.mjesto osvojio je Darije Damir Kos koji je također vozio Classic stazu na sve tri utrke i kontinuitetom dobrih rezultata osvojio dovoljan broj bodova za penjanje na 3. mjesto pobjedničkog postolja.

 1. Peter Vesel
 2. Iztok Kuret
 3. Darije Damir Kos
 4. Robert Gašparić
 5. Damir Selaković

Kategorija Žene

U ženskoj kategoriji drama se odvijala sve do samog kraja i ulaska u cilj na posljednjoj utrci. Na kraju je pobjedu odnijela Kristina Lukačević, 2. mjesto pripalo je Majdi Horvat, a 3.mjesto osvojila je Paula Vrdoljak. Djevojke su odabrale različite taktike pa je tako Kristina vozila sve tri utrke na stazi Classic dok je Majda vozila sve tri utrke Epic stazu. Paula je odvozila dva puta Epic i jedan Classic. Prije zadnje utrke Majda Horvat je držala prvu poziciju s preko 600 bodova prednosti pred Kristinom Lukačević, no na zadnjoj utrci nije uspjela održati prosječnu brzinu iz prve dvije utrke. Nakon prve kontrolne točke sve tri djevojke bile su u razmaku manjem od 30 sekundi. No, Majda je za 15 km i 300 metara uspona koliko je Epic duži i viši od Classica trebala 1 sat i 5 minuta više nego konkurentice na kraćoj stazi što joj je oduzelo dragocjene bodove za osvajanje i potvrdu prvog mjesta.

 1. Kristina Lukačević
 2. Majda Horvat
 3. Paula Vrdoljak
 4. Maja Ena Ljuba
 5. Jelena Rovčanić

Svi rezultati dostupni su na linku:

REZULTATI HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES 2018

Čestitke svim pobjednicima i svima koji su nastupali na ovogodišnjem Husqvarna Adria Bike Series-u.

Primjedbe se primaju isključivo pismenim putem u roku od 48 sati na info@adriabike.hr