HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES

16.06.2017

Statistika Plitvice 2017

5. jubilarno izdanje Plitvica je pred nama pa donosimo malo statistike iz prošlih godina kao i aktualnu statistiku natjecatelja, njihovih bicikala i opreme s kojima će nastupiti na ovogodišnjem izdanju najvećeg biciklističkog događaja u Hrvatskoj i šire.

Prve Plitvice održane su “davne” 2013 godine i bile su rasprodane dva tjedna prije utrke. Te godine limt je bio 300 natjecatelja jer tada nismo mogli nabaviti više od 300 čipova za mjerenje vremena. Utrku je obilježila pasja vručina a prvi pobjednici na Epicu bili su Saša Vidović kod muškaraca i Mirjana Kolac kod žena. Svi rezultati su na LINK-u

Druge Plitvice ugostile su 600 učesnika a utrku je opet obilježila visoka temperatura i paklene vručine. Pobjednik Epica bio je Matija Kvasina a cure je predvodila Andrea Kiršić. Kompletna lista finishera je na LINK-u.

Na trećem izdanju u cilj je ušlo preko 750 natjecatelja, opet velika vručina, puno grčeva i potrošnje vode na feed zonama. Pobjedu je odnio Zvonimir Pokupec a kod žena Gorana Težak. Svi rezultati su na LINK-u.

Prošlogodišnje četvrto izdanje bilo je najveće do sada, prijavljenih je bilo skoro 900 no zbog najavljene kiše, koja se naravno nije dogodila, gotovo 140 nije se pojavilo na startu. Vremenski uvjeti bili su idealni za vožnju a pobjedu je odnio Đani Simčić sa svega 1 sekundom prednosti nad Filipom Turkom. Kod žena ove je godine titulu uzela Zorana Težak ispred svoje sestre prošlogodišnje pobjednice Gorane. Ostali rezultati na LINK-u.

U protekle 4 godine ukupno 2.500 natjecatelja sudjelovalo je na utrkama, napravivši ukupno gotovo 125.000 kilometara. Svi zajedno, napravili smo 3 puna kruga oko zemlje.

2017 godina i peto jubilarno izdanje ima oko 950 prijavljenih natjecatelja. Po prvi puta smo vas upitali za malo statistike pa je donosimo u nastavku: