HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES

04.10.2018

Objavljujemo staze za Krk ‘n’ roll 2018

Prošle godine najviše ste pohvala sipali upravo stazama Krk N Roll-a. Po mnogima je Krk ‘n’ Roll bio najljepša utrka Seriesa. Zanimalo nas je može li biti još ljepša pa smo i staze na Krku malo osviježili, kao što smo na vaše odobravanje učinili i na Plitvicama i u Fužinama.

Otok Krk je ludo mjesto za MTB, s predivnim pogledima, sa zabavnim singlovima, s promjenom terena, visine; malo tehnički, malo jurnjava, malo cesta i to uglavnom nizbrdo, Baška, Vrbnik, Dobrinj… svega i puno.

Proveli smo nekoliko dana na Krku tražeći nove detalje koji bi još više naglasili izuzetnost ovog otoka za brdsku vožnju. Razmišljali smo čak uvesti i 4. stazu ali smo ipak od toga odustali. Barem ovoga puta.

Krenimo redom:

EASY će svima pružiti highlight Baške  i njene okolice. Uspon na mjesec po predivnom kamenitom pješačkom putu s fantastičnim pogledima na Bašku i okolno otočje. Nakon uspona čeka vas i vožnja po mjesecu koji upravo u ranu jesen pokazuje svu svoju ljepotu. Spust je po cesti prema Baški i zatim zanimljivim singletrailovima nazad do cilja.

CLASSIC-u smo dodali malo “mesa” pa je on narastao na 54 km i 1.050 metara uspona, spustili smo ga do mora kod Vrbnika jer ipak smo na otoku pa bi šteta bilo da more ostane samo kulisa u daljini.

EPIC je neznatno kraći nego prošle godine ali još zanimljiviji, izbacili smo dionice po asfaltu i dodali još singletrailova, te sad ima 71 km i 1350 metara uspona. Prava poslastica za one koji žele više.

GPS fileovi stižu svim prijavljenima dan prije utrke, a staze su kao i na svim utrkama Husqvarna Adria Bike Series-a precizno i dobro označene. Na utrci su 3 feed zone raspoređene po stazama + feed zona u cilju.

A tu su i visinski profili:

PRIJAVI SE