HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES

07.05.2019

ŠTO VAS ČEKA NA DALMATINER MTB MARATONU

Otvaranje sezone Series-a sa Helter Skelterom ponudilo je izazovnu, tvrdu, tehnički zahtjevnu i, ako gledamo prosječne brzine sudionika, sporu utrku. Strm i rastresit, često i grub teren istočne obale Istre definirao je staze i konfiguraciju pa je tako Helter Skelter bio kilometrima kratka, a usponima visoka utrka.

Ono što vas čeka na Dalmatineru sasvim je nešto suprotno! Vodice i okolica prilično su pitomi dio Dalmacije gdje nema dugačkih i strmih uspona kao u Rapcu, no neće nedostajati predivnog krajolika, pitoresknih trailova, predivnih pogleda i akcije koja će i ovdje trajati od početka do kraja. Samo na malo drugačiji način.

Dalmatiner će biti brza, vrlo brza utrka. Beskonačne izmjene makadamskih i poljskih puteva, kombinacija podloge od zemlje, grubog kamenja, sitnog kamenja, šljunka, trave, čak i pijeska, neprestano se izmjenjuju tijekom cijele staze.
Asfalta i ovdje ima minimalno, a očekuje vas brza vožnja u grupi, visoki brzinski prosjeci, hvatanje zavjetrine, pokušaji bježanja i lova, a tehnički, osim naravno singlica kojih ima i ovdje, gomila oštrih zavoja, šikana i konstantna izmjena terena.

Staze za prvo izdanje Dalmatiner MTB maratona potpisuje domaći momak, Ivica Mesarić, dvostruki pobjednik Husqvarna Adria Bike Series-a u kategoriji Master. Što vam je Ivica spremio vidjet ćete u obliku kilometara i visinske razlike idući tjedan kad ćemo objaviti sve 3 staze za Dalmatiner.
S obzirom na ljepotu krajlolika i zanimljivost staza koje nude, uopće ne čudi što su Vodice jedno od središta brdskog biciklizma u Hrvatskoj.

Dalmatiner MTB maraton pokazat će svu raskoš dalmatinskog krajolika za brdski biciklizam.
Vodice, 15.06.2019.

PRIJAVI SE