HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES

06.08.2018

Objavljujemo staze za 3. izdanje Fužine 2 Sea MTB maratona

Sudeći prema vašim povratnim reakcijama sa dosadašnjih izdanja Fužina, sa stazama ste bili i više nego zadovoljni. Pogotovo se to odnosi na one koji su se odvažili spustiti do same morske obale i bez obzira na fizičku ali i tehničku zahtjevnost te varljive vremenske uvjete, sipali komentare hvalospjeva za stazu.

No uvijek može bolje i zanimljivije pa smo si dali truda i proveli nekoliko vrućih dana istraživajući kako bi mogli poboljšati i učiniti staze još zanimljivijima.

Najviše promjena doživio je CLASSIC odnosno srednja staza. U ovogodišnjoj varijanti svi sudionici Classica, uživat će na onom istom singletrailu koji je do sada bio rezerviran samo za EPIC. Doduše ne u potpunosti već negdje na polovici kreće prema atraktivnom predjelu koji se zove “Oči Vinodola” te prolazi istoimenim vidikovcima sa pogledom na otoke, Crikveničku rivjeru, Učku i Rijeku. Dužine je 57 km i ukupnog uspona 1.300 metara.

EPIC, osnosno najduža staza neznatno je kraća jer smo izbacili dugačke makadamske uspone i umjesto njih ubacili neke zanimljive detalje sa usponima po singlicama. Ovim promjenama definitvno će potvrditi status kraljevske staze, izazovne i zahtijevne, pravi izazov za one kojima je MTB više od pukog hobija. Dužine je 78 km sa ukupnih 2.090 metara uspona ali da bi se spustili do mora morat ćete se prvo popesti gotovo 800 metara.

Najmanje promjena doživio je EASY koji je malkice narastao pa sada ima 35 km i 670 metara uspona. Prava mjera za opušteno poslijepodne i doček junaka sa EPIC-a i CLASSIC-a u cilju.

Staze se biraju za vrijeme same utrke, ukoliko naravno stignete do kontrolnih točaka prije time limita.

Startnine se kupuju na linku i još ih ima po redovnoj cijeni od 220 kn pa požurite.
Vidimo se.