HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES

20.05.2019

Dalmatiner – MTB maraton u srcu Dalmacije

S Husqvarna Adria Bike Series-om u 2019. godini možemo reći kako Hrvatska trenutno ima jedan zaista dobar biciklistički događaj.  Prva utrka je za nama. Sljedeći je Dalmatiner – MTB maraton u srcu Dalmacije 15.06. u Vodicama.

Iako već mnogi znaju kako je na Husqvarna Adria Bike Series-u, ono što sigurno nitko ne zna je što vas čeka na Dalmatineru.

Konačno, Adria Bike Series i u Dalmaciji! Kompletno nova utrka i prvi silazak Husqvarna Adria Bike Series-a u Dalmaciju. Pričali ste nam o tome godinama. Evo vam sad.

I to ne bilo gdje. Nego tamo gdje je dalmatinska MTB scena najjača – u Vodice. Kod Šibenika. Jedno od onih rijetkih mjesta na obali Jadrana gdje se planina ne spušta strmo u more. Utrka na kojoj nećete obarati rekorde u penjanju. Ali ćete zato natuči ozbiljnu kilometražu i visoke brzinske prosjeke.

Za Dalmatiner – MTB maraton u srcu Dalmacije, staze je birao i postavljao jedan od najeminintnijih brdskih biciklista koje je Dalmacija i Hrvatska dala. Ivica Mesarić, rođeni Vodičanin, višestruki prvak Kupa Hrvatske, obavezno lice na fotografijama pobjedničkih postolja u Masterima, dvostruki pobjednik Husqvarna Adria Bike Series-a u svojoj kategoriji i čisti as od čovjeka.

Zašto Ivica uglavnom ima smiješak na licu i zašto nema nikad problema sa motivacijom za trening saznat ćete kad prođete staze Dalmatinera koje je pripremio (ustvari još ih priprema) za utrku.

Utrka

Kao i na ostalim utrkama, i na Dalmatineru vas čekaju tri staze. Easy, Classic i Epic. Kilometraže i ukupni uspon su još u procesu izrade a natjecatelji su slobodni odabrati ih u vožnji. Po principu – Kreneš, vidiš, odvoziš onu koja ti paše.

Svaka staza donosi različit broj bodova za ukupni plasman u Husqvarna Adria Bike Series-u. A bodove se skupljaju do samog kraja. Boduju se najbolja 3 vremena od 4 utrke. Dakle, čak i ako ste propustili prvu utrku Helter Skelter, još uvijek ima nade da osvojite neku od pozamašnih nagrada namijenjenih ukupnim pobjednicima.

A možete se natjecati i na struju. Ove godine sve utrke Husqvarna Adria Bike Series-a imaju zasebnu kategoriju za e-bike. Tamo će bit ekipa iz Husqvarne s njihovim e-bike asortimanom za najam ako još niste nabavili svoj vlastiti. Za više informacija pogledajte u pravila.

Zapravo, bilo bi dobro da svakako pogledate pravila na našoj stranici. U njima piše svašta nešto korisno za sudjelovanje u ovako velikom eventu. Puno je ljudi, još više bicikala. Prijavite se na vrijeme. Startnina ima do isteka zaliha.

15.06. je subota.

Ne radi se.

Nema izgovora.

 Vidimo se u Vodicama.

Trenutni poredak Husqvarna Adria Bike Series-a 2019. pogledaj ovdje.

Više o Series-u i pojedinim utrkama pogledaj na donjim linkovima:

DALMATINER 2019. MTB MARATON

FUŽINE 2 SEA 2019. MTB MARATON

KRK ‘N’ ROLL 2019 MTB MARATON

HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES 2019.