News

24.03.2016

Logističke informacije za sudionike 4 Islands MTB stage race 2016

S obzirom na jedinstvenu logistiku ove utrke koja uključuje prijevoze bicikala, ljudi i prtljage između četiri kvarnerska otoka, u nastavku donosimo detaljan pregled po danima utrke. Nadamo se da će donji tekst biti od pomoći, pogotovo onim natjecateljima koji su samostalno odlučili organizirati svoj smještaj i prijevoz.


SRIJEDA 13.04.2016.

Start etape: Baška, otok Krk
Cilj etape: Baška, otok Krk
Vrijeme starta: 10:00
Time limit etape: 17:00

TRANSFER NATJECATELJA: Na prvoj etapi nema transfera natjecatelja.

TRANSFER PRTLJAGE: Na prvoj etapi nema transfera prtljage.

TRANSFER BICIKALA: Nakon etape BICIKLI SVIH SUDIONIKA utrke moraju biti ostavljeni u bike depou koji će biti u luci Baška te će se posebnom izvanrednom trajektnom linijom prebaciti u Rab. Izvanredna linija će isploviti iz Baške (otok Krk) na otok Rab u večernjim satima. Izvanredna trajektna linija nije namjenjena za prijevoz natjecatelja već samo za bicikle i vozila organizatora. Bicikli se preuzimaju na startu 2. etape na otoku Rabu neposredno prije starta 2. etape. Transfer bicikala uključen je u cijenu startnine.

BIKE DEPO:
Prije etape: Bike depo otvoren je utjutro prije starta etape neposredno kod starta u Baški. Bike depo je otvoren od 07:30 – 09:00.
Nakon etape: BICIKLI SVIH SUDIONIKA trebaju biti predani u bike depo najkasnije do 18:30. Bike depo za predaju biti će u luci Baška (otok Krk) na trajektu koji će prevesti bicikle na iduću etapu na otok Rab.
Bicikli koji neće biti predani u bike depo neće biti transferirani na iduću etapu.

BIKE SERVIS: Službeni serviser utrke Giant osigurat će vrhunski servis za cijelo vrijeme trajanja utrke. Svi natjecatelji koji će imati potrebu za servisom, prilikom predaje bicikla u bike depo trebaju zatražiti servis.
Prije etape: Servisirani bicikli preuzimaju se ujutro u Bike depou od 07:30 – 09:00.
Nakon etape: Bicikli za servis predaju se u bike depo od 13:30 – 18:00.

Servis bicikala nije uključen u startninu i svi troškovi servisa se moraju podmiriti prilikom preuzimanja bicikla. Servis će primati sva sredstva plaćanja (gotovina, kartice).
Natjecatelji koji ne podmire troškove servisa, neće moći preuzeti svoj bicikl niti startati na idućoj etapi!


ČETVRTAK 14.04.2016. 
Start etape: grad Rab, otok Rab
Cilj etape: grad Rab, otok Rab
Start etape: 10:00
Time limit etape: 16:00

TRANSFER NATJECATELJA: Posebna izvanredna brodska linija organizirana je isključivo za prijevoz natjecatelja na 2. etapu na otok Rab. Brodovi kreću iz luke Baške u ranim jutarnjim satima (između 07:00 i 08:00 sati) a finalna satnica biti će komunicirana prilikom registracije i na detaljnim dnevnim briefinzima.
Povratak je sa otoka Raba nazad u Bašku (otok Krk) nakon završetka etape. Dolazak u Bašku je predviđen oko 18:00 sati. Ulaz na brodove biti će dozvoljen isključivo natjecateljima sa ručnom prtljagom.
Transfer natjecatelja uključen je u cijenu startnine.

TRANSRER PRTLJAGE: Na ovoj etapi nema transfera prtljage.

TRANSFER BICIKALA: Bicikli će večer prije (srijeda 13.04) biti dopremljeni posebnom trajektnom linijom na otok Rab.
Nakon 2. etape BICIKLI SVIH SUDIONIKA moraju biti ostavljeni u bike depou te će izvanrednom trajektnom linijom biti prebačeni direktno na start 3. etape na otoku Cresu.
Bicikli koji nakon 2. etape neće biti ostavljeni u bike depou nećemo biti u mogućnosti prebaciti na start iduće etape.
Transfer bicikala uključen je u cijenu startnine.

BIKE DEPO:
Prije etape: Bickli se preuzimaju u Bike depou neposredno prije starta 2. etape. Bike depo je na trajektu u blizini starta i otvoren je od 08:30 – 09:30.
Nakon etape: BICIKLI SVIH SUDIONIKA trebaju biti predani u bike depo koji će biti organiziran u neposrednoj blizini cilja 2. etape. Bike depo otvoren je od 12:30 – 16:15.
Bike depo uključen je u cijenu startnine.
Bicikli koji neće biti predani u bike depo neće biti transferirani na iduću etapu.

BIKE SERVIS: Službeni serviser utrke Giant osigurat će vrhunski servis za cijelo vrijeme trajanja utrke. Svi natjecatelji koji će imati potrebu za servisom, prilikom predaje bicikla u Bike depo trebaju zatražiti servis.
Prije etape: Servisirani bicikli preuzimaju se ujutro u Bike depou od 08:30 – 09:30.
Nakon etape: Bicikli za servis predaju se u bike depo od 12:30 – 16:15.

Servis bicikala nije uključen u startninu i svi troškovi servisa se moraju podmiriti prilikom preuzimanja bicikla. Servis će primati sva sredstva plaćanja (gotovina, kartice).
Natjecatelji koji ne podmire troškove servisa, neće moći preuzeti svoj bicikl niti startati na idućoj etapi!

VAŽNA NAPOMENA: Redovna trajektna linija Valbiska (otok Krk) – Lopar (otok Rab) je privremeno ukinuta zbog remonta trajektne luke Lopar (otok Rab). Nažalost, zbog te izvanredne okolnosti limitirano je samostalno kreiranje logističkog plana te pratitelje utrke nećemo biti u mogućnosti prebaciti na otok Rab, uslijed limitiranog kapaciteta brodova za sudionike utrke.


PETAK, 15.04.2016.
Start etape: Luka Merag, otok Cres
Cilj etape: grad Osor, otok Cres
Start etape: 10:30
Time limit etape: 17:30

TRANSFER NATJECATELJA: Natjecatelji će autobusima biti prebačeni od Baške do trajektne luke Valbiska te potom trajektom na otok Cres (trajektna luka Merag). Polazak iz Baške je u ranim jutarnjim satima (između 07:00 i 08:00). Finalna satnica biti će komunicirana prilikom registracije i na dnevnim briefinzima sa natjecateljima.
Nakon završetka etape, natjecatelji će biti transferirirani autobusima do Velog Lošinja (Vitality hotel Punta) gdje će im biti dostavljena njihova prtljaga iz Baške.
Transfer natjecatelja uključen je u cijenu startnine.

TRANSFER PRTLJAGE: Predaja prtljage je u hotelu Corinthia u Baški, na mjestu gdje su se obavljale prijave za utrku. Prtljaga se predaje od 06:30 do 07:30.
Preuzimanje prtljage obavlja se u Hotelu Punta u Velom Lošinju od 15:00 – 20:00 sati.
Transfer prtljage uključen je u cijenu startnine. Sva prtljaga mora imati oznake koje će natjecatelji dobiti u startnom paketu.

BIKE DEPO:
Prije etape: Bike depo biti će na trajektu u luci Merag (otok Cres) gdje se bicikli preuzimaju prije starta etape. Bike depo otvoren je od 09:15 – 10:00.
Nakon etape: Bicikli se nakon etape predaju na transfer u Osoru te se prevoze do Bike depoa u Lošinju. Bike depo otvoren je od 18:00 – 21:00.
Bike depo uključen je u cijenu startnine.

BIKE TRANSFER: Bicikli će na start 3. etape biti dopremljeni direktno nakon 2. etape sa otoka Raba. Natjecatelji će moći preuzeti bicikle neposredno prije starta utrke u Luci Merag (otok Cres) na bike depou koji će biti na trajektu.
Nakon etape bicikli se preuzimaju u Osoru te se transportiraju do Bike depoa u blizini 4. etape.
Bike transfer uključen je u cijenu startnine.

BIKE SERVIS: Službeni serviser utrke Giant osigurat će vrhunski servis za cijelo vrijeme trajanja utrke. Svi natjecatelji koji će imati potrebu za servisom, prilikom predaje bicikla u Bike depo trebaju zatražiti servis. Servisirani bicikli moći će se preuzeti iduće jutro, neposredno prije početka 3. etape.
Prije etape: Servisirani bicikli preuzimaju se ujutro u Bike depou od 08:45 – 09:30
Nakon etape: Bicikli za servis predaju se u bike depo od 15:00 – 18:00.

Servisi bicikala nisu uključeni u cijenu startinine a troškovi servisa moraju se podmiriti prije preuzimanja bicikla. Servis će primati sva sredstva plaćanja (gotovina, kartice). Natjecatelji koji ne podmire troškove servisa, neće moći preuzeti svoj bicikl.
VAŽNE NAPOMENE za sudionike koji svojim vozilima prelaze na otok Cres:
3. etapa jedina je trasnferna etapa na utrci, odnosno start i cilj nisu na istom mjestu. Natjecatelji koji svojim vozilom (auto, kamper) namjeravaju prijeći na otok Lošinj trebaju imati na umu:
– kako bi na vrijeme stigli preuzeti bicikle iz bike depoa, natjecatelji koji prelaze svojim automobilima ili kamperima na otok Cres moraju biti na redovnoj trajektnoj liniji u 15.04.2016. u 07:15 ili ranije!
– predlažemo da za ovu etapu organizirate treću osobu (pratioca) koji će prebaciti Vaš automobil sa starta na cilj etape.
– ukoliko niste u mogućnosti organizirati pratitelja, imajte na umu da parkiranje u luci Merag nije dozvoljeno. Organizirali smo priručni parking 1.5 km od starta gdje možete ostaviti automobile i kampere. Također, organizirat ćemo i dodatni prijevoz od cilja (grad Osor) do starta (parking kod Meraga). Cijena transfera je 20 EUR isključivo uz prethodnu najavu na mail: office@adriabike.hr .Napominjemo da su nam kapaciteti za ovaj transfer vrlo ograničeni te stoga molimo da nam što prije komunicirate svoje potrebe.
– ukoliko samostalno organizirate smještaj, predlažemo da odaberete objekte u Velom Lošinju (hotel Punta) gdje će biti organiziran transfer natjecatelja nakon etape i gdje će biti dostava prtljage.


SUBOTA 16.04.2016.
Start etape: Mali Lošinj, glavni trg
Cilj etape: Mali Lošinj, Sunčana uvala
Start etape: 09:00
Time limit etape: 16:00

TRANSFER NATJECATELJA: Na ovoj etapi nema transfera natjecatelja.

TRANSFER PRTLJAGE: Na ovoj etapi nema transfera prtljage.

BIKE DEPO:
Prije etape: Bike depo je otvoren od 06:30 – 08:00. Od Bike depoa do starta 4. etape ima oko 3 km vožnje cestom. .
Nakon etape: Bike depo nakon 4. etape nije osiguran.

BIKE TRANSFER: Natjecatelji koji su uplatili povratak u Bašku, predaju svoje bicikle za transfer odmah nakon cilja. Točna lokacija predaje biti će komunicirana na cilju utrke.

BIKE SERVIS: Službeni serviser utrke Giant osigurat će vrhunski servis za cijelo vrijeme trajanja utrke. Svi natjecatelji koji će imati potrebu za servisom, prilikom predaje bicikla u Bike depo trebaju zatražiti servis. Servisirani bicikli moći će se preuzeti iduće jutro, neposredno prije početka 3. etape.
Prije etape: Servisirani bicikli preuzimaju se ujutro u Bike depou od 06:30 – 08:00.
Nakon etape: Nakon zadnje etape servis službeno nije osiguran.

Servisi bicikala nisu uključeni u cijenu startinine a troškovi servisa moraju se podmiriti prije preuzimanja bicikla. Servis će primati sva sredstva plaćanja (gotovina, kartice). Natjecatelji koji ne podmire troškove servisa, neće moći preuzeti svoj bicikl.

 

OSTALI BITNI PODACI ZA PLANIRANJE LOGISTIKE ZA UTRKU 4 ISLANDS MTB STAGE RACE 2016 – powered by Giant.

SMJEŠTAJ: Za natjecatelje koji sami organiziraju smještaj, kao lokacije predlažemo da odaberete:

– Baška, otok Krk – od 12.04 – 15.04.

– Veli Lošinj, otok Lošinj – od 15.04 – 17.04.

Natjecatelji koji će dolaziti na utrku na sam dan utrke i odlaziti kući odmah nakon utrke predlažemo smještaj u Baški od 13.04 – 15.04 i u Velom Lošinju od 15.04 – 16.04.

Najtecatelji koji dolaze na utrku na sam dan utrke trebaju imati na umu da moraju napraviti registraciju za utrku i preuzeti startni broj. Registracije su otvorene u srijedu od 07:00 – 09:00.

TRAJEKTNE LINIJE:

Natjecatelji koji će samostalno rješavati logistiku i smještaj, svakako će trebati koristiti redovne trajektne linije.
Vozni red trajekata Valbiska – Merag (otok Krk – otok Cres) je na linku: Valbiska – Merag

Cijene: Valbiska – Merag prices

VAŽNA NAPOMENA: Trajektna linija Valbiska – Lopar (otok Krk – otok Rab) je privremeno ukinuta zbog radova na trajektnoj luci Lopar.

Alternativno, sa otoka Krka do otoka Raba može se doći okolnim putem i to:

Baška – Most Krk – Crikvenica – Senj – Mišnjak. Rutu možete vidjeti na linku:  Baška – Mišnjak

Vozni red trajekata na relaciji Stinica – Mišnjak (kopno – otok Rab): Ferry Rab – Mainland timetable

Cijene: Ferry Rab – Mainland prices