HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES

12.03.2018

Uvodimo novosti na Husqvarna Adria Bike Seriesu 2018!

Puno smo vas slušali i čitali i puno vaših sugestija želimo sprovesti u dijelo. Na ostalima se još radi, ali i tu smo optimistični

Novosti koje uvodimo za sezonu 2018 su slijedeće:
 Prva i najvažnija stvar su staze. Skupljali smo vaše inpute o svim stazama na svim utrkama i premda je teško i nemoguće zadovoljiti baš svaki ukus, nastojali smo što više komentara uzeti u obzir. Tako će neke utrke Sereisa 2018 imati posve nove staze, neke su toliko dobre da ste nam mal’te ne zabranili da ih diramo, a neke će dobiti update na mjestima gdje stvar nije najbolje funkcionirala. Nažalost, i Pitvice i Gorski kotar još su uvijek pod snijegom pa ne možemo još napraviti puno toga, ali već čekamo u niskom startu da zagazimo pedale i krenemo.

Drugo,od ove godine sve utrke se održavaju u subotu, umjesto u nedjelju kao proteklih godina, kako biste poslije utrke bili opušteni, ne opterećeni pritiskom da morate spakirati stvari, sjesti u auto i požuriti doma jer vas već sutra čekaju svakodnevne obaveze. Dugo smo se lomili oko ove odluke, no anketa koju smo sproveli prošle godine kaže da bi 80% vas radije utrku u subotu nego u nedjelju.


Treća stvar je biranje staza na utrkama. Elektronsko mjerenje vremena putem čipova otvorilo je mogućnost da se staze na utrci više ne moraju birati unaprijed, putem prijava. Ove godine na sve tri utrke moći ćete stazu birati u samoj vožnji, onako kako je to do sada bilo samo na Plitvicama. To je želja mnogih natjecatelja i mi se slažemo s time da će takav princip podići dinamiku samih utrka, doprinjeti sportskoj dramatičnosti, a i same natjecatelje  osloboditi pritiska da unaprijed procijenjuju svoje trenutne mogućnosti. Jednostavno, stazu ćete moći odabrati u skladu s onim kako se taj dan osjećate.


No, taj sistem nužno mijenja dosadašnji sistem kupovina startnina i samim time utječe na cijene. Umjesto da svaka staza ima svoju cijenu, pošto sada stazu birate u vožnji, bilo je potrebno naći jedinstvenu cijenu za cijelu utrku. Cijene prošlogodišnjih staza po utrkama bile su 150, 200 i 250 kuna. Stoga smo odabrali srednju cijenu, onu od 200 kn. Neki će ovdje inicijalno proći lošije nego do sada, neki bolje, a neki isto kao i do sada. No svi vi koji ste prošle godine vozili bilo koju od utrka, dobit ćete promotivni kod sa popustom pa će tako i oni koji su vozili kratke staze imati cijenu gotovo istu kao i do sada a oni sa srednjih i dugih staza će proći jeftinije nego ikada.

Zato bi oni koji ranije nisu vozili Epic staze, a misle da su po formi blizu tome, trebali početi trenirati već sada. Jer ništa ih drugo ne spriječava u tome da u 2018. voze Epic.

Jedna od stvari na koju je bilo puno prigovora su vaše fotografije sa utrke. Iako smo do sada davali sve od sebe da vas što više “ulovimo” na nekom super dijelu staze, ipak nismo u tome uspjevali s obzirom na veliki broj sudionika, dužinu svih staza na utrkama i broja fotografa koje smo imali na raspolaganju. Stoga u 2018 godini povećavamo broj fotografa na utrci kako bi svi dobili svoju zasluženu fotku. Pripazite na outfit, smješak, obrijane noge i ostale detalje.


Prošle ste godine jako dobro reagirali na neke popratne sadržaje pa ćemo ove godine iste te popratne sadržaje organizirati za sve tri utrke.

U suradnji s Nightriders Croatia, na svim će utrkama, večer prije same utrke, biti organizirana jednosatna vožnja šumama i brdima po noći, pod svijetlom led lampica.  Noćna vožnja prije utrka pokazala se izuzetno atraktivnom i zabavnom za sve sudionike.
 To se jednako tako odnosi i na famozni Kid’s Corner. Razgovarajući s mnogima od vas, a uostalom vidjevši i sami na licu mjesta, shvatili smo da bi mnogi voljeli na utrke povesti svoje obitelji i pretvoriti cijelu stvar u obiteljski izlet. No, bilo im je komplicirano zbog djece.
Ove godine, dok vi vozite, vaša će se djeca moći zabavljati na sigurnom i pod stalnim nadzorom, u montažnim dječjim parkovima/poligonima u neposrednoj blizina Race Villagea. Kid’s Corner biti će postavljen na sve tri utrke. Ako ste do sada na utrke Husqvarna Adria Bike Seriesa željeli povesti svoju obitelj, sada to zaista možete.
Za sva pitanja, i dodatne komentare tu je naš info mail info@adriabike.hr