News

11.08.2021

OBJAVLJUJEMO STAZE ZA ROLLER COASTER

Preko 25 godina Vladimir Fumić svake nedjelje organizira vožnju zagrebačkih cestovnih biciklista. U narodu je to poznato kao “Fumina nedjelja” i svi koji su to iskusili, znaju za to malo natjecanje koje se vrti iz nedjelje u nedjelju. Znaju se pravila igre – grupa A, grupa B, ponekad i grupa C, i neizostavna grupa R za one koji su u “recovery modu” ili rekreaciji.

Područje južno od Zagreba igralište je za ovu utrku gdje je Fuma složio dvije staze za prvi Roller Coaster maraton, područje gdje je najviši hupser na svega 250 metara nadmorske visine i gdje će utrku teško biti dobiti samo na snagu. Kombinacija taktike, mudrosti, snage, ali i vozačkih sposobnosti, iznjedrit će pobjednika prvog Roller Coastera, a svi cestovni biciklisti i oni koji se na to furaju imat će priliku doživjeti izuzetno dinamičnu i napetu utrku.

Dvije su staze za Roller Coaster, kraća od 107 km i 1.060 metara uspona i duža od 157 km i 1.700 metara uspona. Podloga je 100% asfalt, bez “strada bianca” dionica.

KRAĆA STAZA – 107 KMDUŽA STAZA – 157 KM
ROLLER COASTER - KRAĆA STAZAROLLER COASTER - DUŽA STAZA

Start obje staze je sa parkirališta kod Konzuma Sarajevska (Novi Zagreb, preko puta vojarne Croatia, nekadašnje “Maršalke“). Prvih 10 kilometara zagrijavanje je u zatvorenoj vožnji i prelaskom Velikogoričke započinje utrka. Na 19. kilometru kreće Roller Coaster u punom smislu, s prvim usponom od svega 100 metara, i taj ritam uspona i spusteva nastavlja se sve do 58. kilometra i dolaska do rijeke Kupe. Nakon relativno 3 ravna kilometra uz Kupu, Roller Coaster se u istom ritmu nastavlja do 83. km gdje je odvajanje duge i kraće staze.

ROLLER COASTER 2021 - KRAĆA STAZA

KRAĆA STAZA vraća se prema startu i nakon spusta u dolinu kreće završnih 15 kilometara ravnice, sve do cilja.

Na DUŽOJ STAZI Fuma je pripremio pikanteriju od još 10-tak hupsera koji završavaju sa 6 kilometara lagane nizbrdice “niz nogu” te završnih 15-tak kilometara ravnice prije ulaska u cilj.

ROLLER COASTER 2021 - DUŽA STAZA

Na obje staze kombinacija je širokih i uskih cesta, kvalitetnog novog asfalta i istrošenog dijela sa tisuću zakrpa, dugih otvorenih zavoja, ali i serpentnina. Raj za svakoga tko je zaljubljen u ljepotu cestovnog biciklizma.

Šljunak na cesti donesen sa sporednih prometnica ili zaostao od zimskog nasipavanja uključen u cijenu. Traktori, kombajni, stoka koja sa zanimanjem gleda bicikliste dok pase na okolnim livadama, izmet od konjskih zaprega i orošeni dijelovi bez gripa u hladovini nepreglednih zavoja… sve to je Roller Coaster.

Dođite i podržite prvo izdanje Roller Coastera. Utrke kakvu Zagreb zaslužuje.

KONZUM ROLLER COASTER 2021.