HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES

29.01.2020

DONOSIMO NOVOSTI ZA HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES 2020

Husqvarna Adria Bike Series ulazi u svoju četvrtu sezonu koja je prepuna novosti. Pripremili smo nekoliko noviteta potaknuti vašim odgovorima i prijedlozima koje ste nam poslali u velikom broju (preko 500). Još jednom vam hvala na tome. A što vas novoga čeka pročitajte u nastavku.

NOVI TERMINI UTRKA

Početak sezone Seriesa prebacili smo južnije, u Dalmaciju, na Dalmatiner u Vodicama. Najtopliji i najsunčaniji dio Hrvatske logično je mjesto i vrijeme da se Series otvori. Stoga je Dalmatiner na rasporedu 18.04.2020. a utrka u Rapcu, Helter Skelter prebačen je u vjerojatno TOP termin za tu lokaciju – kraj Svibnja, odnosno 30.05.2020.

NOVA STAZA – ULTRA

Provlačila se ta ideja već godinama kroz planove, pojedini vjerni posjetioci utrka dali su naslutiti da to žele pa ajde da vidimo! Nazvali smo je ultra, ima stotinjak km i to u Rapcu, na zasigurno najzahtjevnijem i najizazovnijem terenu. Visinski profil slijedi uskoro, ali neće biti nimalo bezazlen. Ultra će, naravno, nositi i adekvatan broj bodova, no o bodovanju i nagradnom fondu uskoro. Jedan od razloga zašto je Helter Skelter završio u novom terminu zasigurno je i duži dan i time limit za ovu stazu.

NOVA UTRKA

Prošle godine uveli smo dvije nove utrke, ove godine dodajemo još jednu novu. Nazvali smo je ISLAND HERO, a vozi se na otoku Rabu. Ako niste vozili Rab, ovo je prilika da doživite jedan potpuno fascinantni otok za MTB. Otok Rab vjerojatno je najrazličitiji i najraznovrsniji otok na Jadranu. Otok koji doslovce ima i pustinju i prašumu. Pitajte one koji su bili, Rab već ima popriličan broj MTB zaljubljenika koji ga pohode, bilo je vrijeme da dobije i svoju utrku u Seriesu. Termin 12.09.2020.

MTB OPENING SEASON WEEKEND

Jedan od razloga zašto smo prebacili Vodice u Travanj (April) bio je i taj da zajedno s našim domaćinima, BBK Orlov Krug napravimo MTB weekend spektakl za otvorenje sezone. Vodićani su majstori fešte i centar MTB-a u Dalmaciji pa se ideja nametnula sama od sebe.  Stoga najavljujemo prvi MTB OPENING SEASON WEEKEND u Vodicama 18 i 19.04. Na rasporedu su Dalmatiner MTB Maraton u subotu 18.04. i MTB Croatia Cup Vodice, XCO C1 utrka u nedjelju 19.04.2020.

NA MLADIMA SVIJET OSTAJE

Od ove godine, pravo sudjelovanja na utrkama  pomaknuli smo na navršenih 16 godina. Toliko je bilo molbi i upita (pa i švercanja) proteklih godina da smo odlučili i mlađima ponuditi mogućnost sudjelovanja. Stariji od 16 a mlađi od 18 moći će voziti isključivo u pratnji punoljetne osobe i isključivo najkraću stazu. Čisto da osjete čar startanja među 500 biciklista. 

FINISHER NAGRADA ZA ONE KOJI ZAVRŠE SVE 4 UTRKE

Od ove godine uvodimo i nagradu SERIES FINISHER! Svi oni koji odvoze sve 4 utrke Seriesa, neovisno o stazi i plasmanu zaslužit će posebnu Finisher medalju i poklon iznenađenja kao uspomenu i dokaz da su završili sve 4 utrke Husqvarna Adria Bike Seriesa. Nije to mala stvar… to su 4 utrke kroz cijelu godinu, trebaš se ozbiljno potrudit i organizirat da stigneš do cilja. 4 puta. 

NOVA PRAVILA ZA E-BIKE KATEGORIJU

Veliku novost uvodimo u E-bike (odnosno E-MTB kategoriju). Naime, uveli smo “hendikep” faktor u utrku i na taj način stavili sve sudionike bez obzira na godine, spol, težinu, snagu motora, kapacitet, gustoću ćelija u bateriji, vanjsku temperaturu i svega drugoga što čini utrkivanje E-MTB “nepravednim” – u jednu kategoriju. “Hendikep” kao dio pravila postoji i u nekim klasičnim, prilično renomiranim utrkama, pa se nama učinilo da bi to bio zanimljiv format za E-MTB utrkivanje. Kako će se to pokazati – vidjet ćemo. 

S ovim novitetima ulazimo u novu sezonu. I dalje je to Series pun nasmijanih i veselih lica, mjesto gdje puno ljudi vrti pedale, događaji koje svaki biciklist koji drži do sebe ima zapisane u kalendaru. I točka.

Vidimo se. 

#areyouseries 

Više o Husqvarna Adria Bike Series-u 2020. pogledajte ovdje:

HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES 2020.

Više o svim utrkama Husqvarna Adria Bike Series-a 2020. pogledajte ovdje:

DALMATINER 2020. MTB MARATON
HELTER SKELTER 2020. MTB MARATON
RAB ISLAND HERO 2020. MTB MARATON-
KRK ‘N’ ROLL 2020 MTB MARATON

English version