EPIC RIDES ISTRA / POREČ

26.10.2024. - 26.10.2024.

Poreč

Koliko puta si želio/željela biciklom obići Istru, Zagorje, Velebit ili Gorski kotar? Voziti dolinom Gacke? Odvoziti oko Vranskog jezera ili predivnim brežuljcima Međimurja? Jesi li bio/bila na Papuku? Ispedalirao Kopački rit? Vjetar u kosi s pogledom na Korčulu i Mljet vozeći se vinogradima Dingača na Pelješcu? Lika? Dalmatinska Zagora? Ili neka od omiljenih biciklističkih ruta Zagrepčana na Sljemenu ili Samoborskom gorju? Izbor je golem jer svi znamo da je Hrvatska jedna od najljepših zemalja na svijetu. Upoznaj je s nama, upoznaj je biciklom.

Dobrodošli u EPIC RIDES Hrvatska! Dopusti da te odvedemo na najbolje staze od Mure do Visa, od Vukovara do Umaga, od Samobora do Dubrovnika…

ŠTO JE EPIC RIDES?
EPIC RIDES je serija organiziranih biciklističkih događanja kojima ćemo vas provesti najboljim lokacijama i stazama u Hrvatskoj.

KAKVA JE STAZA NA EPIC RIDES?
Epic Rides staza ključni je element ovih događanja. Svaku destinaciju detaljno istražimo i gotovo da nema staze i puta kojime ne prođemo prije nego što kreiramo finalnu stazu.
Kombinirat ćemo sporedne ceste s malo prometa, makadamske i šumske puteve. Bez tehničkih zahtjevnih dijelova i sa zanimljivom okolicom – bila to šuma, polje, selo, grad, more, jezero, planina ili vidikovac. Epic Rides staza nikada kombinirano ne prelazi 50 km i 1.000 metara uspona.

KOLIKO JE STAZA TEŠKA?
Ovisno o lokaciji, ali bit će projektirane da ih se može izvoziti unutar 4 sata za one sporije. Dužina i visina ovisit će o konfiguraciji terena. Neće imati tehničkih dijelova (kao što ste navikli na utrkama) i za izvoziti je bit će sasvim dovoljan Hardtail MTB ili Gravel bicikl.

ORGANIZACIJA?
Kompletna Epic Rides staza je označena!
Sudionici će dobiti i .gpx file staze za navigaciju putem specijaliziranih uređaja ili pametnih telefona, a tijekom cijelog događanja na stazi će biti “support vozila” koja će u svakom trenutku uskočiti u pomoć ako nekome zatreba. Negdje na polovici staze bit će organizirana feed zona. Na startu i cilju čeka vas prostor za druženje i opuštanje. Svi sudionici dobit će startni paket u koji je uključen snack obrok, bidon za piće, tablica s vašim brojem i imenom, bogata feed zona, kava, pivo, sok, rakija…

JE LI TO UTRKA?
EPIC RIDES nije utrka, premda će sudionici imati startni broj (radi sigurnosnih razloga).
Ono što će “podsjećati” na utrku osim toga je zajednički start svih sudionika, feed zona na stazi te visoki nivo sigurnosti i organizacije. No, sam smisao nije utrkivanje već organizirana zajednička vožnja uz vrhunski support organizatora. I pivo u cilju.

ZA KOGA JE EPIC RIDES?
Za bicikliste i one koji se tako osjećaju. I za one koji vole vožnju biciklom, ali se, iz nekog razloga, ne voze baš često. Za one za koje misliš da bi trebali probati, ali se nisu nikad usudili. Jer na EPIC RIDES ruta i vožnje su organizirane i s “full support” s naše strane tijekom cijelog događanja.
Ma za sve ljubitelje bicikala, prirode i socijalizacije bez obzira na dob, spol, fizičku i tehničku sposobnost.

E-BIKE?
Apsolutno. E-bike toplo preporučujemo za sve one koji vole vožnju biciklom, ali nisu skloni patnji ili nemaju dovoljno kondicije.

MOGU LI IZNAJMITI BICIKLE?
Na svakom EPIC RIDES eventu moći ćete iznajmiti E-bike našeg partnera Husqvarne.

ŠTO JOŠ MORAM ZNATI?
Iako ovo nije utrka, cijela organizacija bit će na nivou na koji ste navikli od Adria Bikea. Prema vašim riječima to su: atraktivne staze, pravovremena i točna komunikacija, sigurnost i vrhunska organizacija.

 

PRIJAVITE SE NA EPIC RIDES NEWSLETTER:

Istra je hrvatski biser. Turistički, ali i puno više od toga.

U vrijeme kad su turisti otišli svojim kućama, kad Istra uspori i vrati se u svoj mir, u vrijeme kad su grožđe i masline već ubrani, a iz svake kuće i oštarije šire se mirisi, baš tada Epic Rides odvest će vas na najveći hrvatski poluotok.

Epic Rides vodi vas u Poreč.

Istra je kraljica hrvatskog biciklističkog turizma. Već u rano proljeće i do kasnih jesenskih dana, Istra je prepuna biciklista koji uživaju u svim divotama ovog najvećeg hrvatskog poluotoka, a kad odvozite Epic Rides Poreč bit će vam jasno i zašto je to tako.

Pitomi, uređen, predivan i raznolik krajolik, sve moguće vrste podloga koje možete zamisliti – od zanimljivih, ali vrlo jednostavnih poljskih i šumskih puteljaka, preko finih i uglađenih (gravel) makadama, do malih zavojitih cestica kroz sela, zaseoke i gradiće.

Istra će imati barem 5 Epic Ridesa uskoro. Jer Istra to zaslužuje. A Poreč, u kojeg se uvijek rado vraćamo, dobio je još 2022. godine čast da bude prvi domaćin Epic Rides u Istri.

Ovo je najduži Epic Rides do sad i broji cijelih 58 km, ali istovremeno i s najmanje uspona, svega 520 metara. No, izmamit će vam osmijeh jer je izuzetno zanimljiv, a i s guštom ćete popiti pivo u cilju nakon otprilike 3 sata bicikliranja.

Krećemo s rive u Poreču, a Poreč je jedan od najljepših istarskih gradova i veliko turističko središte. Vozimo uz more, uređenom šetnicom gdje ćemo napraviti i krug po pumptracku kojeg smo 2022. godine sagradili u Poreču sa svojim slovenskim partnerima. Nakon 2 km uz more, krećemo u unutrašnjost i odmah ulazimo u šumarak gdje uski šumski put pokazuje zašto je Istra zanimljiva destinacija za brdski biciklizam. Nakon par kilometara kroz puteljke, polazimo kroz beskrajne vinograde i mažemo kotače crvenom zemljom, karakterističnom za ovaj dio Istre.

Nakon vinograda idemo prema Limskom zaljevu i vozimo kroz zaštićenu šumu Kontija.

Feed zona je na 24 km gdje, osim što možete pronaći banane i izotonik, možete baciti pogled i fotku na Limski zaljev.

Idućih 15-tak kilometara vozimo kroz sela i zaseoke, upoznavajući Istru iznutra, prolazimo kroz Sveti Lovreč i nakon 38 km dolazimo i do najviše točke ove rute, seoca Rakovci na 268 metara nad morem.

Idućih 20, odnosno zadnjih 20 km ovog Epic Ridesa je primarno spust nazad prema Poreču. I dalje dominiraju makadamski putevi, crvena zemlja, domaće životinje, predivne istarske stare i obnovljene kuće, kao i one koje su nove novcate ali izgrađene u autentičnom stilu.

Za sam kraj, napravit ćemo krug oko starog grada Poreča i na sunčanoj rivi, nakon 58 km čeka vas pivo, cola, nešto za pregristi i druženje.

Istra je uvijek dobra ideja. Pogotovo biciklom.
Upoznaj domovinu da bi je više volio. Upoznaj je biciklom.

Epic Rides Istra Poreč

EPIC RIDES STAZA:
Dužina: 58,1 km / Uspon: 520 metara / Off road: 53%

SHORT ROUTE:
Dužina: 51,5 km / Uspon: 450 metara / Off road: 50%

Epic Rides Istra Poreč

Mjesto okupljanja: Riva Poreč
Vrijeme starta: 10:30

RASPORED DOGAĐANJA:
EPIC RIDES ISTRA / POREČ, 26.10.2024. (subota)

09:00 – 10:00 Registracija sudionika i podjela startnih paketa
10:30 Start EPIC RIDES ISTRA / POREČ
12:30 – 17:00 Snack, pivo, muzika i druženje
17:00 Završetak EPIC RIDES ISTRA / POREČ

Lokacija starta: Riva Poreč (Obala Maršala Tita)
Google Maps lokacija: https://goo.gl/maps/9CFeEXBuAic9TWcu6

Early Bird cijena: 33,00 EUR
+7% AvaiBook naknada (2,31 EUR)
*Early Bird cijena vrijedi do popunjenja mjesta po Early Bird cijeni, najkasnije do 02.10.2024. do 23:59 sati.

Redovna cijena: 35,00 EUR
+7% AvaiBook naknada (2,45 EUR)
*Redovna cijena vrijedi do popunjenja mjesta po redovnoj cijeni, najkasnije do 24.10.2024. do 20:00 sati.

Uključeno u cijenu:

 • nezaboravna Epic Rides vožnja
 • organizacija događanja
 • označena staza
 • gpx staze s visinskim profilom staze
 • identifikacijska pločica EPIC RIDES s imenom i brojem
 • Feed zona na stazi (voće, napitci, voda, energetske pločice)
 • Vozilo podrške u slučaju tehničkog kvara ili nemogućnosti nastavka vožnje
 • bidon u startnom paketu
 • besplatni Espresso prije vožnje / i kap mlijeka po želji
 • snack za prezalogajiti nakon vožnje
 • piće po izboru nakon vožnje (pivo, cola, voda, sok)
 • druženje nakon vožnje uz muziku, pivo i dobru vibru

SPONZORI:

POTPORA:

Iskusi i ti EPIC RIDES!

OSIGURAJ SVOJE MJESTO NA VRIJEME