HUSQVARNA ADRIA BIKE SERIES

30.03.2022

POVIJEST HELTER SKELTER MTB MARATONA

Kraj je travnja 2019. Dok još nikome ni na kraj pameti nije bio virus koji će nas u naredne dvije sezone držati u “stanju pripravnosti”.
Dok je sve mirisalo na proljeće i pravo MTB osvježenje na “neistraženim” stazama Istre, Husqvarna Adria Bike Series dobio je novu utrku – HELTER SKELTER.
Utrku za ozbiljne MTB vozače.
Utrku na ozbiljnom terenu i dinamici kakve nema gotovo niti jedan drugi kutak Hrvatske.
Utrku na jednoj od najpoznatijih i najpopularnijih MTB destinacija na Jadranu – u Rapcu.

Malo proljetnog sunca, malo kiše – taman za atraktivne blatne fotografije, i puno pozitivne energije. Već u svom prvom izdanju Helter Skelter se pokazao kao pun pogodak na početku sezone. Tko se sa surovim terenom nosio dobro, tko lošije, a tko vrhunski, prisjetiti se možete OVDJE.

Helter Skelter 2019

U svojoj drugoj godini održavanja, Helter Skelter se uspješno izborio za svoj izlazak iz korona lockdowna. Nakon što je utrka dva puta odgođena, prva utrka i uopće prvo događanje te koronarne 2020. bio je upravo Helter Skelter.
Biciklisti su konačno došli na svoje krajem lipnja 2020. Iako uz nešto manji broj sudionika i uz stroge epidemiološke mjere, Helter Skelter je održan uz puno entuzijazma. A doslovno ništa se ne može mjeriti s tim osmjesima na ulasku u cilj nakon uspješne bitke s teškim terenom na ljetnoj žegi.
Rezultata se možete prisjetiti OVDJE.

Helter Skelter 2020

Iako je korona odlučno nastavila svoju vladavinu i naredne sezone, Helter Skelter svoje je treće izdanje još odlučnije doživio u svibnju 2021. godine. Sunce i vjetar obilježili su ovo izdanje. Neka dobro poznata, neka nova lica. I svi puni pozitivne energije, sretni što se ponovno vidimo i ponovno vozimo, sretni što mogu strmoglavo juriti do cilja i izbijati zadnje atome snage po beskonačnim singlicama.
Tko je u tome bio najuspješniji, prisjetite se OVDJE.

Helter Skelter 2021

Drugi svibanjski vikend u 2022. prilika je, ne za reprizu – nego za novo, još bolje, još izazovnije 4. izdanje Helter Skeltera.
Jer Helter Skelter uvijek predstavlja nove izazove.
Jer Helter Skelter ne priznaje kompromise.
Jer Helter Skelter nije za baš svakog biciklista.
Jer Helter Skelter je punokrvna MTB utrka ma koliko šutjeli o tome.
Helter Skelter traži najbolje od tebe i najbolje od vas.
Rabac, 07.05.2022. – vidimo se!

OBJAVLJUJEMO STAZE ZA HELTER SKELTER MTB MARATON 2022

HELTER SKELTER 2022. MTB MARATON

>> ENGLISH VERSION <<

OSTALE UTRKE:
RAB ISLAND HERO 2022. MTB MARATON
KRK ’N’ ROLL 2022. MTB MARATON